הגלסנוסט, הפרסטרויקה ונפילת הגוש הקומוניסטי: עד שנת 1991 שלט בברית המועצות המשטר הקומוניסטי. ב-1985 מיכאיל סרגייביץ' גורבצ'וב (Mikhail Sergeyevich Gorbachev), מזכ"ל המפלגה הקומוניסטית בברית המועצות, הנהיג את ה"גלסנוסט", פתיחות ברוסית. מדיניות זו כללה התרופפות של החוקים הקומוניסטיים, התרבותיים והמדיניים. ה"פרסטרויקה", בנייה מחדש, מתייחסת לרפורמות חברתיות וכלכליות שהנהיג, שמטרתן הצמחת הכלכלה על בסיס יצרני. תהליכים אלו הגיעו לשיאם בשנת 1989. בתקופה זו החל תהליך ההתפוררות של הגוש הקומוניסטי, ומדינות הגוש החלו להשתחרר מהתלות המדינית והכלכלית ברוסיה, במקביל לאימוץ שיטות ממשל רפובליקניות ודמוקרטיות שאינן קומוניסטיות. במסגרת ה"גלסנוסט" השתפר מצב זכויות האדם בברית המועצות, פורקו מחנות העבודה, הותרו חופש מחקר והגירה, ושוחררו אסירים פוליטיים. ה"פרסטרויקה" סייעה לצמצום הבירוקרטיה ואפשרה פתיחת מגזרים ליוזמה פרטית. כמו כן, בשיתוף עם ארצות הברית, פורקו הטילים הגרעיניים, הן הרוסים והן האמריקנים, שהוצבו על אדמת אירופה, והקיץ הקץ על "המלחמה הקרה". תהליך התפרקותה של ברית המועצות הושלם בשנת 1991 (למידע נוסף).
איחוד גרמניה ונפילת חומת ברלין: כחלק מתהליך התפרקותו של הגוש הקומוניסטי הוחלט על איחוד גרמניה המזרחית, הקומוניסטית, עם גרמניה המערבית, הדמוקרטית. מאז 1961, ובמשך 28 שנים, הפרידה חומה בין שני חלקי עיר הבירה ברלין. החומה הייתה סמל ל"מסך הברזל" ולדיכוי בגוש המזרחי, והיא נבנתה כדי למנוע בריחת אזרחים מהמזרח אל המערב לאחר חלוקת גרמניה בתום מלחמת העולם השנייה. ב-9/11/1989 בשעה 10:30 בבוקר הופלה החומה (למידע נוסף).
נפילת המגדלים התאומים ואירועי ה-11 בספטמבר 2001: בתאריך זה נעשה פיגוע הטרור הגדול והמשמעותי ביותר במאה ה-21. מחבלים של ארגון הטרור האיסלאמי "אל- קעידה", שמנהיגו היה אוסאמה בן לאדן (יחידת קומנדו של צבא ארצות הברית תפסה והרגה אותו ב- 02/05/11), חטפו ארבעה מטוסי נוסעים אמריקנים והתכוונו להתרסק בארבעה יעדים בעלי משמעות סמלית בעבור ארצות הברית והעולם כולו – מגדלי מרכז הסחר העולמי בניו-יורק, שכונו "מגדלי התאומים", בניין ה"פנטגון" בוושינגטון, מקום מושבו של משרד המלחמה האמריקני, "הבית הלבן" בוושינגטון, מקום מושבו של נשיא ארצות הברית ו"גבעת הקפיטול" בוושינגטון, מושב בית הנבחרים האמריקני. במגדלים התאומים, שקרסו לחלוטין, נהרגו 2,749 בני אדם, ובהתרסקות המטוס על הפנטגון נהרגו 184 בני אדם. 40 בני אדם נוספים נהרגו בהתרסקות מטוס נוסף מעל פנסלבניה. המגדלים התאומים היו מסמליה הבולטים של העיר ניו-יורק ואחד מסמלי האדריכלות והתרבות המודרנית בכלל (למידע נוסף).
מלחמת המפרץ השנייה: שם זה ניתן למלחמה שהחלה ב- 20/3/2003, בין כוחות הקואליציה הבינלאומית ברשות ארצות הברית ובריטניה ובין עירק, בהנהגת הדיקטטור סאדאם חוסיין. למלחמה היו כמה הסיבות. אחת מהן, הניסיונות של עירק לכבוש את כווית בשנת 1991(מלחמת המפרץ הראשונה), ניסיונות שהקואליציה מנעה. סיבה נוספת הייתה החשדות האמריקנים כי בידי עירק יש נשק להשמדה המונית, וכן פיגועי ה-11/9/01, שגרמו לארצות הברית להכריז על מלחמה בטרור הבינלאומי ועל ארגון אל-קאעידה, שעירק תמכה בו. המלחמה נמשכה עד ה-1/5/03, אז הכריז הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש (George Walker Bush) על סיומה. עם זאת, נמשכו פעולות הטיהור של השטח עוד זמן רב, וסאדאם חוסיין עצמו נלכד רק ב – 13/12/03. הכוחות האמריקנים עזבו סופית את עירק רק ב- 15/12/11 (למידע נוסף).
מהפכת המידע והתפתחות האינטרנט: המילה "אינטרנט" (בעברית "מרשתת"), היא קיצור של המושג "Interconnected Networks", שמשמעותו רשת לשיתוף מידע בין מחשבים. משרד ההגנה האמריקני פיתח את האינטרנט במהלך שנות השישים של המאה ה-20 לצורכי העברת מידע צבאי פנימי במקרה של מלחמה. האקדמיות האמריקניות העוסקות בביטחון אימצו את הרעיון כבר בשנת 1969, ובשנת 1970 החלו להשתמש בו לצרכים אזרחיים ולצורכי מחקר. השימוש הביתי, המכונה WWW-World Wide Web, פותח בשוויץ בשנת 1991. האינטרנט הוא חלק ממהפכת המידע של המחצית השנייה של המאה ה-20. כיום האינטרנט משמש כמקור מידע זמין כמעט בכל בית אב בעולם וכחלק בלתי נפרד ממערכות החינוך, הכלכלה, הבריאות והחברה. בנוסף, הפך האינטרנט לכלי תקשורת ראשון במעלה בין אנשים, מדינות ותרבויות באמצעות הרשתות החברתיות, הדואר האלקטרוני וטכנולוגיות תקשורת שונות המאפשרות שיחה בכתיבה, צילום ודיבור (למידע נוסף).
פיתוחים טכנולוגיים חשובים: תקשורת סלולרית, מחשבים ניידים, סמארטפונים, רשתות חברתיות מקוונות