
Carlton bookcase, designer: Ettore Sottsass, year: 1981, courtesy: Memphis srl.
ארון ספרים מפורסם זה יוצר על ידי קבוצת ממפיס האיטלקית. המעצב, אטורה סוטסאס, מייסד הקבוצה, דגל בהתנתקות מהשמרנות המודרניסטית ומהעיצוב הקר והרציונלי, והטיף לגישה עיצובית, משחקית, חופשית ורגשית. בארון זה באות לידי ביטוי תכונות אלו במשחקי החלל והנפח, בצבעי הפופ העזים ובמשטחים הסינתטיים והמבריקים, וכמובן בזוויות המוטות כלפי חוץ. כל אלו מעניקים לארון צורה משעשעת ומשחקית המנותקת מתפקידו המיידי, והופכת אותו ליצירה פוסט-מודרנית במיטבה.
ארון "קרלטון" הפך עם יציאתו לשוק לסמל של העיצוב האיטלקי בסוף המאה ה-20, ולאחת מהיצירות המדוברות ביותר של קבוצת ממפיס. כיום הוא נמצא כחלק מאוסף הקבע של מוזיאון המטרופוליטן בניו-יורק.
הארון הוצג בתערוכה הראשונה של קבוצת ממפיס. ייחודו העיקרי נעוץ בעובדה שהוא נראה כאילו אינו יכול למלא את תפקידו בגלל הזוויות השונות של מדפיו. רעיון זה חותר תחת העקרונות החשובים ביותר של המודרניזם, המטיף לפונקציונליות.
למרות שבמקור כוון ארון "קרלטון" לשוק היוקרה, הוא עשוי מציפוי פלסטי זול ופשוט ולא מעץ איכותי. הזוויות השונות של מדפיו, הצבעים העזים הנראים כמאורגנים באופן מקרי ומשחקי החלל המורכבים, כל אלו יוצרים תחושה כאילו מדובר בציור או בפיסול אוונגרדי. בדיקה מדוקדקת יותר מעלה כי מתחת לפני השטח הצבעוניים נמצא מבנה הגיוני של משולשים שווי צלעות.
בריאיון של אטורה סוטסאס לעיתון הניו-יורק טיימס בשנת 2002 הוא אמר: "חשבנו שאנו מייצרים מוצרים שיהפכו את חיי האנשים לטובים יותר ואת החברה למאושרת יותר, מה שלא ממש קרה. אבל כן הצלחנו לפתוח אפשרויות חדשות בעיצוב. זה היה כמו לפתוח חלון ולגלות נוף חדש. מדוע ארבע רגלי שולחן חייבות להיות זהות? מדוע ציפוי פורניר יכול להיות רק במטבח והאמבטיה ולא בסלון יוקרתי?"