גשר מיתרים הוא סוג של גשר תלוי. גשר מיתרים טיפוסי בנוי מקורה המשכית עם מגדל אחד, או יותר, הנישאים אל מעל לעמודים התומכים במרכזו של המפתח. ממגדלים אלו נמתחים כבלים אלכסוניים, מיתרים (בדרך כלל לשני הצדדים בצורה סימטרית) שתומכים בקורה.
בין גשרי המיתרים המפורסמים נמצא את גשר טטרה (Tatara Bridge) שהוא הגשר הארוך ביותר כיום שבנוי בצורה זו.
דוגמא נוספת היא גשר טריניטי (Trinity Footbridge) של המהנדס והאדריכל סנטיאגו קלאטרווה שמרבה לעשות וריאציות על גשרי תליה.

גשר טריניטי (Trinity Footbridge) - מקור: Structurae
כוחות הפועלים על הגשר
הכוחות הפועלים tension - מתיחה, compression - לחיצה
התיעוד הראשון של גשר Cable Stayed היה בשנת 1595 בספר - Machinae Novae אולם השימוש בגשרים אלו החל רק במאה ה- 20 , לאחר מלחמת העולם השניה. בתקופה זו נהרו הרבה גשרים באירופה אולם יסודותיהם נשארו עומדים. כך נוצרה תשתית נוחה לבחינת צורת הגשרים החדשה.
כבלי פלדה חזקים ביותר בכוחות מתיחה דבר המאפשר חיסכון בחומר ובניית קונסטרוקציה קלה וחסכונית מבחינה כלכלית, שיכולה לגשר על פני מפתחים גדולים ביותר. גשרי המיתרים משמשים בדרך כלל לגישור מפתחים שבין 110 ל- 480 מטרים. בגשר טטרה המפתח המרכזי מגיע עד לאורך של 890 מטרים.
חוזקם הרב של הכבלים מאפשר להם לשאת את הקורות אולם גמישותם הופכת אותם לחלשים מול כוחות אופקיים- דוגמת כוחות רוח. לכן בשימוש בגשרי תלייה נעשים חישובים למניעת תזוזות כתוצאה מהרוח. דוגמא לגשר שקרס כתוצאה מהשפעת כוחות אופקיים כאלו הוא גשר Tacoma Narrows Bridge בארה"ב, שנכנס למצב של הרעדה עצמית כתוצאה מרוחות עזות.
ההבדל בין גשר תלוי לגשרמיתרים הוא באופן חיבור הכבלים למגדלים וכתוצאה מכך- ישנו הבדל מהותי באופן העברת הכוחות לקרקע.
בגשרים התלויים הכבלים עוברים בחופשיות דרך המגדלים ומעבירים את העומס לעוגנים הנמצאים על שפת המכשול, מעוגנים היטב לקרקע יציבה ומונעים שחרור של הכבלים. בגשר המיתרים הכבלים מחוברים במחברים מיוחדים למגדלים, שהם עצמם נושאי העומס.
למרות חזותו הפשוטה - הקמת גשר מיתרים מורכבת למדי- הן מבחינה החישובים הרבים הנדרשים בעת תכנון גשרים במפתחים גדולים, חישובים הנעשים בסיוע מחשב, והן בגלל הבנייה הסבוכה יחסית של גשרים מסוג זה.
ההבחנה בין סוגי הגשר השונים נעשית על פי מספר המפתחים, מספר המגדלים, סוג הקורה, מספר הכבלים וכו'. וריאציות רבות נעשות בין מרכיבים אלו.
סוגי סידור הכבלים השונות הם: מונו, נבל, מניפה וכוכב. ישנם מקרים בהם הכבלים מחוברים לקורה רק בצד אחד ובצד השני הם מעוגנים ליסודות קבועים.