הבריאות היא משאב המאפשר איכות חיים, פיתוח יכולות והשתלבות בחיי החברה והכלכלה.
בעיות בריאות אצל ילדים עלולות לפגוע ביכולות למידתם, בהשתתפותם במסגרת הלימודים ובהפקת המיטב ממנה לתועלתם הם ולתועלת החברה. כמו כן הן עלולות לגרום לליקויים בהתפתחותם במהלך החיים. מכאן חשיבותם הרבה של השמירה על הבריאות והחינוך לבריאות.
המונח בריאות התלמיד מוגדר כמונח כוללני של רווחה גופנית, נפשית, חברתית וסביבתית של התלמידים במוסד החינוכי כתנאי חיוני למימוש יכולתם האישית והלימודית וכחלק מתהליך החינוך. גורמים שונים משפיעים על בריאות התלמיד, ביניהם: אורחות חייו, אפיוני משפחתו, הסביבה הפיסית והחברתית במוסד החינוכי ובקהילה, המצב החברתי-כלכלי ורמת שירותי הבריאות.
בהתאם לכך, החזון של מערכת החינוך הוא לאפשר את קידום הבריאות ואת מימוש היכולות הלימודיות, התפקודיות והחברתיות לכל התלמידים, תוך מימוש חובתה הממלכתית של המדינה לבריאות התלמידים בסטנדרטים המיטביים. חזון זה מבוסס על ערכים עקרוניים: בריאות כזכות בסיסית של כל תלמידה ותלמיד, הוגנות, צדק חברתי, שותפות, כבוד האדם, סובלנות, אחריות אישית, הדדיות מוסדית וארגונית.
כחלק ממדיניות משרד החינוך הכריז השר, על "אורח חיים בריא ופעיל" כנושא השנתי בשנת הלימודים התשע”ב. העיסוק בנושא יתקיים כחלק מאורח החיים של בית הספר, תוך שילוב בין הוראת תכנים חינוכיים ושיפור רמת הידע והמודעות של התלמידים לבין הנהגת מדיניות בריאות בית-ספרית והפעלת שירותי הבריאות לתלמידים. תכניות מקדמות בריאות שיזם המשרד ותכניות משלימות חוץ מוסדיות יופעלו בבתי הספר ובגני הילדים, וזאת במטרה להקנות ידע, עמדות ומיומנויות אשר יובילו להתנהגות מקדמת בריאות ולמניעת התנהגויות סיכוניות. תכניות אלו יפעלו תוך תיאום ושילוב כוחות בין כל הפועלים בשטח ברמת המוסד החינוכי וקהילתו.
מחוז הצפון, מקדם את נושא הבריאות בבתי הספר במגוון פעילויות חינוכיות פדגוגיות ייחודיות ובכל שלבי הגיל.