'העתיד אינו ממתין ואינו ניתן לדחייה. על כן יש להתמודד אתו בדחיפות, בהעזה, באמונה' .'זהו המסר המרכזי של 'כעת מחר', ספרו של שמעון פרס, הנשיא התשיעי, ממנו שאלנו את שמה של ועידת החינוך ה 3 למחוז הצפון. ומאחר שהכול מתחיל בחינוך, כי הוא הבסיס והוא המרכז, ומאחר שלחדשנות הטכנולוגית השפעה מכרעת על מערכת החינוך, או בשפתו של שמעון : "לחדשנות אין גבולות ואין לה מחיצות. החדשנות היא גם המאפשרת דו־שיח בין עמים ובין אוכלוסיות", החלטנו למקד את הוועידה הנוכחית בשינויים במרחב הטכנולוגי, בעולם העבודה העתידי, בגורם האנושי, בעידן הטכנולוגי ובמגמות של חדשנות בחינוך, בין היתר כדי שהכינוס שלפנינו יעורר בנוכחים השראה ויעצים חשיבה, כיוונים ותובנות לעשייה טובה ומשמעותית יותר למען התלמידים במוסדות החינוך בצפון ובכלל .'
כך, מנהלת המחוז, ד'ר אורנה שמחון, בפתיח לוועידת החינוך ה 3 של מחוז הצפון שנערכה היום, ח'י במאי בעפולה, במעמד שר החינוך, ח'כ נפתלי בנט, מנכ'ל המשרד, שמואל אבואב .
3 מושבים מרכזיים הרכיבו את הועידה, שהתקיימה ב'אצולת העמק' תחת הכותרת : 'כעת מחר ' (כשם ספרו של הנשיא המנוח, שמעון פרס ) ואשר לקחו בה חלק למעלה מ 1000 אנשי אקדמיה וחינוך מרמת המחנך והמורה .
דובר המחוז, דויד גורלי מציין כי את המושב הראשון בוועידה, שכותרתו : 'אני עשוי מהעתיד' פתח שר החינוך, נפתלי בנט .
בפתיח ( מושב א' ) : מיצג אמנותי ובהמשך : דבר מנהלת המחוז, ד'ר אורנה שמחון, 'שינויים במרחב הטכנולוגי', יונתן אדירי, יזם בינלאומי, 'big data', ד'ר תום רן, חוקר במכון וייצמן .
מושב ב' תחת הכותרת : 'העתיד שייך למי שמעז' נפתח בדברים של אבי גנון, מנכ'ל 'קדימה מדע', ובהמשך, 'מגמות בשוק העבודה', נירית כהן, מנהלת בחברת 'אינטל' מרחב אירופה, יחידת יעוץ אסטרטגי ולסיום המושב : 'הגורם האנושי כחוליה חלשה' , ד'ר טל פבל, מומחה, מרצן ופרשן לענייני המזרח התיכון.
מושב ג', 'סוגר ועידה', תחת הכותרת : 'גירעון חינוכי אינו ניתן לתיקון' נפתח ע'י מנכ'ל המשרד, שמואל אבואב, ובהמשך : 'חדשנות ארגונית והתאמתה לחינוך', אלי איטין, יועץ לניהול חדשנות, 'על חדשנות וחינוך', גילה בן הר, מנכלי'ת מט'ח, סרטון מרתק ומעורר השראה בנושא : עתידנות בדלתות המחוז', ונעילה : ד'ר אורנה שמחון, מנהלת המחוז.
להלן דברי מנהלת המחוז, ד'ר אורנה שמחון, לבאי הוועידה :
ועידת החינוך השלישית מוקדשת השנה לחדשנות טכנולוגית ולהשפעתה על מערכת החינוך. שמעון פרס המנוח, נשיאה התשיעי של מדינת ישראל, היטיב לבטא זאת באומרו: "לחדשנות אין גבולות ואין לה מחיצות. החדשנות היא גם המאפשרת דו־שיח בין עמים ובין אוכלוסיות" (פרס, 12.7.2016). בעקבותיו וברוח חזונו תעסוק הוועידה הנוכחית בשינויים במרחב הטכנולוגי, בעולם העבודה העתידי, בגורם האנושי בעידן הטכנולוגי ובמגמות של חדשנות בחינוך.
חזונו של פרס משמש לנו מצפן ערכי להתוויית הדרך החינוכית באזור הצפון. חזון זה כורך יחדיו תפיסה חברתית־שוויונית, שאיפה לחיים של אחווה, כבוד ואופטימיות. יש בו גם כמיהה לכינונה של חברה משכילה החיה בפריפריה ומשלבת פיתוח של תעשייה עתירת ידע, חקלאות, שמירה על הסביבה וחיי רוח. פרס האמין שעתידה של מדינת ישראל יושתת על מדע וטכנולוגיה לצד מחויבות מוסרית בלתי מתפשרת, וקרא להנגיש לכול חינוך טכנולוגי מתקדם.
יסודות אלה עומדים לנגד עינינו ומסמנים לנו את הכיוון שעלינו להוביל כדי לממש את החזון ולהצמיח כאן דור של אנשים צעירים ונמרצים, בעלי יוזמה וכושר מנהיגות, שיהפכו את הפריפריה למקום שראוי לחיות בו ברווחה ובשלום.
בוועידת החינוך השלישית היום נבחן כיצד החינוך הטכנולוגי עשוי לסייע להגשמת החזון של פרס ולעודד יצירתיות, סקרנות וחדשנות מבלי לוותר על רוח האדם. כולי תקווה כי הוועידה תעורר בנוכחים השראה ותעלה אצלם תובנות לעשייה משמעותית במוסדות החינוך.



