מדריך זה בא לרכז ולעגן את כללי שלב הכניסה למקצוע ההוראה – שנת ההתמחות והשנתיים שלאחריה, כמו גם את הכללים לקבלת רישיון לעיסוק בהוראה. מדריך זה תקף החל משנת הלימודים התשע"ה.
המדריך מבוסס על חוזר מנכ"ל חדש של התמחות וכניסה להוראה תשעה/4(ג) 8.2-24
והבסיס הרשמי והמחייב ויש לעקוב אחר שינויים החלים בו.
שלב הכניסה להוראה הוא שלב משמעותי ביותר לעובדי הוראה חדשים, ועל כן גובשה בשנים האחרונות תפיסה כוללת לגבי מתמחים ועובדי הוראה חדשים. מדריך זה מכיל את כל השינויים שחלו בנוהלי ההתמחות והכניסה להוראה, והוא כולל את הרציונאל, המינוחים המקצועיים, המסגרות המאושרות להתמחות והתהליכים בשנת ההתמחות ובשנות העבודה הראשונה והשנייה שלאחריה. המדריך עוסק גם במעגלי התמיכה וההעצמה שפותחו ברמה הארצית והמחוזית ובמוסדות החינוך שבהם השתלבו מתמחים ועובדי הוראה חדשים, לרבות חונכים, מלווים ויתר בעלי התפקידים. כמו כן המדריך עוסק במעגלי התמיכה וההעצמה למתמחים ולמורים חדשים במוסדות להכשרת מורים, במכללות אקדמיות לחינוך ובאוניברסיטאות, וכן בסדנאות ההתמחות, בקורסים למורים חדשים, ברכזי יחידות שלב הכניסה להוראה וביתר בעלי התפקידים העוסקים בנושא. במדריך מפורטים תהליכי הערכת המתמחה בשנת ההתמחות וכן התנאים לקבלת רישיון לעיסוק בהוראה.
תוכן העניינים
1. רציונאל
2. הגדרות
3. ההתמחות בהוראה
4. שנות העבודה הראשונה והשנייה שלאחר ההתמחות
5. מעגלי התמיכה וההעצמה למתמחים ולמורים חדשים ברמה הארצית והמחוזית ובמוסדות החינוך שבהם השתלבו מתמחים ועובדי הוראה חדשים
6. מעגלי התמיכה וההעצמה למתמחים ולמורים חדשים במוסדות להכשרת מורים, במכללות אקדמיות לחינוך ובאוניברסיטאות
7. תהליכי הערכת המתמחה בשנת ההתמחות
8. הרישיון לעיסוק בהוראה