במסגרת היוזמה "עברית על הרצף" נוסף לתלמידי המגזר הערבי מקצוע חובה: לימוד השפה העברית. עם פתיחת שנת הלימודים תשע"ו מיושמת בהדרגה התכנית, אשר נועדה לשפר ולקדם את שליטת התלמידים הערבים בשפה העברית. התכנית מיועדת לילדים בכל הרצף החינוכי, מגני הילדים ועד לכיתה י"ב.
השליטה בשפה העברית חיונית לתקשורת פתוחה ולדיאלוג בין מגזרי האוכלוסייה השונים בישראל, והיא מנוף לקידום חברתי-כלכלי ומַפתח להשתלבות בחברה. בחטיבות הביניים הורחבה התכנית "יהיה בסדר" אשר נועדה לשפר ולקדם את שליטת התלמידים הערבים בשפה העברית בדגש על חיזוק מיומנויות הדיבור. לאור הצלחתה של תכנית ההרצה (פיילוט) הוכפל השנה מספר בתי הספר המשתתפים בתכנית.
שילוב מורים יהודים בחטיבות הביניים במגזר הערבי
משרד החינוך, גבעת חביבה וסטודיו אפקט-טיב חברו לטובת קידום המטרה - רכישת מיומנויות תקשורתיות בשפה העברית: האזנה, דיבור, קריאה וכתיבה לתלמידים מהחברה הערבית. התכנית בחטיבות הביניים מיועדת לכיתות ז', ח', ט' ויתרונה הבולט הוא שילוב מורים יהודים בבתי ספר במגזר הערבי. מאי ערו, מורה בחטיבת הביניים אלנהדה בכפר קרע מסבירה: "שכבת הגיל של כיתות ז'-ח'-ט' היא מקום של סקרנות ומודעות. התלמידים כבר אינם ילדים קטנים וגם אינם בלחץ של בגרויות. תפקידו של המורה הוא להעניק לתלמידים ביטחון כדי שיעזו לשאול ולהביע את תחושותיהם".
מאי ערו מתארת את הצורך בהגברת לימוד השפה העברית המדוברת: "כיום, יש פחות חשיפה לשפה העברית, בבתים ערביים רבים יש ערוצי לוויין, לכן יש חשיפה גדולה לשפה הערבית. כאשר התלמיד לומד עברית בבית הספר הוא נחשף בעיקר לטקסטים כתובים, לעתים ישנים".
"לילדים יש מגע מצומצם עם השפה העברית, פגישה ממשית בין ערבים ליהודים מתקיימת בדרך כלל רק במסגרת עבודה או במהלך הלימודים האקדמיים. התכנים החדשים שמים דגש על הכנסת השפה באמצעות המחשה ותכניות מתוקשבות ומורים יהודים שהוכשרו לטובת שעת שיחה בכיתה".
שילוב מורים יהודים דוברי עברית בהוראת השפה בבתי ספר ערביים תורם רבות ליישום התכנית. לא בכדי מומלץ ללמוד שפה ממי שזו שפת האם שלו. משום כך יש העדפה להעסקת מורים יהודים שיַקנו את עקרונות השפה המדוברת לתלמידים.
צוות הוראה משולב של מורים יהודים ומורים ערביים
ד"ר האני מוסא, מפמ"ר להוראת העברית בבתי-ספר ערביים במשרד החינוך מספר: "היו הרבה מהמוּרות בדרך, אבל המפגש זימן היכרות של המורה היהודי עם המגזר הערבי. מתוך היכרות זו נוצרה הערכה הדדית והמורים 'עמדו על הרגליים' והתאהבו במגזר. המורים היהודים השתלבו עם צוות ההוראה הערבי ולצדו, ולא במקומו. נכחתי בשיעורי שפה בבתי ספר ושמעתי מהתלמידים את חוויותיהם מהמפגש עם מורים יהודים ומה המפגש מעורר בהם. טוב שהתכנית הזו נכנסה למערכת החינוך".
המורה מאי ערו מוסיפה: "המורה עובדת באמצעות לָמדה (יישום) ובתיאום עם מורה לשפה העברית בכיתה. מאחר שהמורה היהודייה אינה דוברת ערבית, על הילדים להתאמץ ולפנות אליה בעברית גם בתקשורת הבסיסית אִתה".
ד"ר מוסא מקווה שמורים נוספים יצטרפו לתכנית וילמדו בבתי ספר ערביים את השפה העברית. מאי ערו מסכמת: "אלו מורים עם שליחות, הם מוכנים לדבר ולשוחח בלי חשש מול 30 תלמידים בכיתה. התלמידים לומדים לאט-לאט להביע דעה, לשאול שאלות ולהעז".