עיד אל אדחא, חג הקורבן המוסלמי, מכונה גם "החג הגדול" לצד "החג הקטן" עיד אל פיטר. החג קשור למה שביהדות נודע כסיפור עקידת יצחק, ומציין את מעשה העקידה של ישמעאל, שאותו על פי הקוראן היה איברהים מוכן להקריב לאלוהים.
מי חוגג בעיד אל אדחא
בניגוד לעיד אל פיטר, שאותו חוגגים רק מוסלמים, את עיד אל אדחא חוגגים הן מוסלמים והן דרוזים.
תאריך החג
החג מתחיל ביום העשירי בחודש ד'ו אל חאג', החודש האחרון בלוח השנה המוסלמי, ונמשך ארבעה ימים.
מנהגי החג
היום שלפני החג, יום ערפה, הוא יום צום. ביום הראשון של החג נוהגים להשתתף בתפילה חגיגית במסגד, ולשחוט בעל חיים כלשהו, כמו כבש או פרה, שחלק מבשרו מחלקים לעניים. את הבשר שנותר אוכלים בני המשפחה בארוחת החג. כיום חלק מהמוסלמים נוהגים להמיר את שחיטת בעל החיים בתרומה למוסדות צדקה.
בחג הקורבן נהוג לקיים מצוות חשובה למוסלמים – העלייה לרגל למכה שבערב הסעודית (בערבית – מצוות החאג'), שם על פי הקוראן התרחש סיפור העקידה. בחאג', שמתקיים לפני עיד אל אדחא, מקיימים טקסים הקשורים לסיפור העקידה, כמו טקס שחיטה של בעל חיים, המייצג את העלאת הקורבן לאל. חלק מהמוסלמים רואים בימי החג ימים של חשבון נפש לפני תחילת השנה החדשה בלוח השנה המוסלמי.
עם מנהגיו הנוספים של החג נמנים עריכת ניסיון יסודי בבתים וקניית בגדים חגיגיים ודברי מתיקה. זהו גם זמן של חגיגות משפחתיות וקהילתיות, ויש מי שנוהגים לעלות לקבריהם של יקיריהם ולקרוא פסוקים מהקוראן.