חג הפסחא הוא אחד משני החגים החשובים ביותר בנצרות (לצד חג המולד) והוא מציין את תחייתו של ישו, שלושה ימים לאחר צליבתו בירושלים.
תאריך החג
כל הכנסיות הנוצריות חוגגות את החג, אולם בתאריכים שונים. תאריך החג משתנה משנה לשנה והוא נקבע ליום ראשון שאחרי הירח המלא של חודש האביב. לפיכך, חג הפסחא יתקיים ביום ראשון בין ה-22 במרץ ל-25 באפריל. הכנסייה המזרחית-אורתודוקסית מציינת את החג לפי חישוב שונה וייתכן הבדל של עד חמישה שבועות ביום החג . 40 ימים לפני החג, במה שמכונה "יום רביעי של האפר", נפתחת תקופה המציינת את הצום של ישו במדבר. במהלכה נושאים תפילות רבות והיא מגיעה אל סיומה ב"יום שישי הטוב", יומיים לפני החג.
מנהגי החג
כחג שנחוג בתחילת האביב ומציין תחייה, אופיו קשור לפריון ולהתחדשות, וכך גם המנהגים הקשורים אליו. דמות מרכזית בו הקשורה לפריון היא ארנב הפסחא. בדומה לסנטה קלאוס, ארנב הפסחא מחליט לאילו ילדים יעניק בליל החג ממתקים וביצי פסחא צבועות על פי התנהגותם בשנה החולפת.
המנהג של צביעת ביצי פסחא סימל במקור את דמו של ישו הצלוב – החוגגים נהגו לצבוע אותן בצבע אדום בלבד. נוסף על הארנב, גם הביצים מייצגות פריון, ובעבר היה נהוג לצבוע אותן על ידי הרתחה במים עם פרחים צבעוניים. את הביצים הצבועות מחביאים בשכונה ומבקשים מהילדים לחפש אותן במשחק הדומה ל"חפש את המטמון". את השבת שלפני החג רבים נוהגים להעביר בצביעת ביצי פסחא בחיק המשפחה. מאוחר יותר ההורים מחביאים את הביצים ברחבי השכונה, והילדים מחפשים אותן. ביום ראשון יש שמשתתפים במיסה חגיגית בשעות הבוקר, ומאוחר יותר עורכים ארוחה חגיגית הכוללת מאכלים מיוחדים המשתנים ממקום למקום.