משרד החינוך עשה צעד נוסף בהרחבת השקיפות לציבור בישראל. והעלה את נתוני "התמונה החינוכית" במערכת השקיפות של המשרד.
מערכת השקיפות בחינוך מציגה את המדדים ברמה מחוזית, רשותית ובית ספרית, על פי חלוקה של יסודי, חטיבת ביניים ותיכון. נתוני בתי הספר מופיעים על פי חמישון ועשירון טיפוח, ובהשוואה לתמונה הארצית ולבתי הספר הדומים להם. כמו-כן, המערכת מציגה מאפיינים נוספים בהם: השכלת המורים, שיעור התלמידים המאובחנים, מספר כיתות האתג"ר והמב"ר, שיעור תלמידי החינוך המיוחד ושיעור התלמידים העולים. לצד כל אלה, כוללת המערכת נתונים תקציביים של המשרד ברמה הארצית, המחוזית, הרשותית והבית ספרית. בכך, חובקת המערכת מסד רחב היקף של נתונים והוא מונגש באופן ידידותי, אינטראקטיבי ופשוט.
שקיפות בחינוך מאפשרת למשרד, לרשויות המקומיות ולבתי הספר לקבל תמונה רחבה על כלל תחומי העשייה החינוכית, לבחון את ההישגים השונים, ולנתב את המשאבים על פי תכנית עבודה מסודרת הנשענת על צרכים העולים מהשטח.
דף הסבר על מערכת שקיפות בחינוך באתר מינהל כלכלה ותקציבים
כניסה למערכת שקיפות בחינוך
שר החינוך, נפתלי בנט: "העשייה החינוכית היא רחבה הרבה מאחוזי זכאות לבגרות. לכן כשעיצבנו את התמונה החינוכית, הייתה לנו מטרה ברורה: להביט על עשיית מערכת החינוך בצורה מקיפה ורב גונית - מצוינות לצד ערכים. יחד עם התמונה עצמה, חרטנו על דגלנו שקיפות מלאה בפני כל הורה ותלמיד במדינת ישראל.
עתה, יכול הציבור הרחב לעמוד מקרוב על ההצלחות והאתגרים של המערכת שעוסקת במשימה החשובה מכל - חינוך דור העתיד. הנתונים הארציים בתמונה מבטאים מסקנה ברורה: תלמידי ישראל בתנופה חינוכית. הזכאות לבגרות ואיכות התעודה בעלייה, לצד ירידה מתמדת בנשירה. מדובר באלפי תלמידים, שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו. אני גאה בהם ובמורים הנפלאים שהובילו אותם להצלחה. נמשיך לבחון את עשיית מערכת החינוך על ידי מבט בתמונה המלאה ולפעול לשיפור מתמיד לכל אורך הדרך״.
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "היום אנחנו עושים צעד נוסף בהגברת השקיפות לציבור. לצד התשומות התקציביות שמקצה המשרד לרשויות, אנחנו מציגים את מגוון העשייה הערכית והלימודית של בתי הספר בכל רמות הגיל. בכך, אנחנו פורסים בפני ההורים והציבור כולו מניפה רחבה על מערכת החינוך בישראל. מהלך זה מהווה נדבך נוסף בשורה של פעולות שמקדם המשרד בשיח ישיר עם ההורים והציבור אודות נושאי חינוך מגוונים. בנוסף, מגוון הנתונים מאפשר לנו לערוך ניתוחי עומק ובחינה של הקשרים בין הממצאים בכל תחום ובכל בית ספר. בהתאם למכלול הזה, אנו מנתבים את המשאבים שיביאו בסופו של דבר לצמצום הפערים ולקידום הערכים וההישגים הלימודיים".