המשרד פונה למנהלי בתי ספר, מורים, נציגי רשויות וציבור ההורים
תוצרי תהליך ההיוועצות ישולבו בגיבוש התפיסה שנוגעת ללמידה המקוונת
שר החינוך, רפי פרץ: "הלמידה מרחוק הפכה לאבן יסוד במשבר הקורונה, חשוב לנו לדעת מה הציבור חושב עליה ואיך אפשר להפוך את המערכת לטובה ושימושית יותר".
מנכל המשרד שמואל אבואב: "הלמידה מרחוק תמשיך ללוות אותנו בחירום ובשגרה, ולתוך העשור הבא, ולכן נפעל לחזק ולקדם אותה באופן משמעותי"
משרד החינוך פותח הבוקר יום ראשון ה- 12.4.2020 בהליך היוועצות ברשת עם ציבור עובדי ההוראה בישראל, מנהלי מחלקות חינוך ברשויות וציבור ההורים בנושא "הלמידה מרחוק".
במסגרת הליך זה מבקש המשרד לאסוף תובנות שיסייעו לו בקידומה ובחיזוקה של הלמידה המקוונת.
בתוך כך, יבקש המשרד להעמיק, בין היתר, באופן התנהלותה, הקשיים והאתגרים שהיא מציבה, התאמותיה לאוכלוסיות מיוחדות והצעות ורעיונות שיש לשטח לשם קידום מיטבי של הלמידה המקוונת (המשך פירוט הדוגמאות מטה).
תוצרי תהליך ההיוועצות יאפשר לגבש את תפיסת הלמידה מרחוק בעת הזו, לקראת שנת הלימודים הבאה, ובכלל בשילובה בשגרת לימודים רגילה.
שר החינוך רפי פרץ: "הלמידה מרחוק הפכה לאבן יסוד במשבר הקורונה, היא הוכיחה את עצמה בכמות הכניסות העצומה שהייתה ובשיתוף פעולה של המורים והתלמידים. מערכת החינוך חייבת להיות דינמית בהתאם להתפתחויות ולכן אנו רוצים כל הזמן לשפר ולייעל, וחשוב לנו לדעת מה הציבור חושב על הלמידה מרחוק ואיך אפשר להפוך את המערכת לטובה ושימושית יותר. מבקש מהציבור, מההורים והמורים להיכנס ולתת משוב וחוות דעת, דעתכם חשובה לנו."
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "מעת שנסגרה מערכת החינוך מורי ישראל הובילו את הלמידה מרחוק, והצליחו ליצור בימים של חירום ואי ודאות סדר יום לימודי. ראינו עד כמה הלמידה מרחוק מהווה מענה חיוני וקריטי בימים אלה. לא רק לימודי אלא גם רגשי. לאור חשיבותה המכרעת, והשימוש שנמשיך לעשות בה בעתיד, אנחנו יוצאים להליך היוועצות רחב. נרצה לשמוע וללמוד מכולם. ממנהלים וממורים. מהרשויות ומההורים. עשינו זאת בעבר בנושאים לאומיים חשובים, וראינו שלהיוועצות הרחבה היתה תרומה חשובה למערכת החינוך".
דוגמאות נוספות לשאלות בהן המשרד מעוניין להתעמק:
- מהם התנאים החשובים ביותר עבור מורה ומנהל לטובת קידום למידה מרחוק?
- מהם היתרונות והאתגרים המרכזיים בלמידה מרחוק וכיצד ניתן ליישם אותה בצורה מיטבית בשנה"ל הבאה?
- איך ניתן לתת מענה רגשי וחברתי באמצעות הלמידה מרחוק?
- אילו חסמים של תלמידים זיהיתם בלמידה מרחוק?
- אילו התאמות נדרשות לאוכלוסיות השונות בלמידה מרחוק? וכיצד הייתם מציעים ליישמן?
- שאלות להורים שהפכו לשותפים אקטיביים בלמידה (בוודאי ככל שגיל הלומד צעיר יותר) - כיצד אתם מצליחים לרתום אותם כשותפים? למה אתם זקוקים על מנת לקדם מערכת קשרים זו באופן מיטבי?
אתר ההיוועצות להורים
אתר ההיוועצות לאנשי החינוך
אתר ההיוועצות לתלמידים