הנוער בוחר ערך כדרך
"הנוער בוחר ערך כדרך" הינה תפיסה חברתית-קהילתית- מערכתית, לטיפוח החינוך לערכים ברשויות המקומיות.
על פי תפיסה זו יש צורך בשילוב רחב ומשמעותי בין כל הגורמים האחראים על בני הנוער ברשות וביצירת רצף חינוכי בין המסגרות הפורמליות והבלתי פורמליות.
מנהל יחידת הנוער הינו הגורם המוביל והמתכלל את תחום החינוך הבלתי- פורמלי ברשויות המקומיות ובמועצות האזוריות, תפקידו הוא הובלת החינוך הערכי לנוער בתחומי הרשות ויצירת רצף חינוכי ערכי מבוקר עד ערב.
התוכנית הנוער בוחר ערך כדרך שמה דגש על מנהיגות נוער ומעורבות בני הנוער בשיתוף חברי הקהילה וכן פיתוח תכנית חברתית-ערכית בהלימה ליעדי מינהל חברה ונוער, משרד החינוך ולצד זאת, ביסוס התשתיות ברשות ויצירת רצף תהליכי המאפשר צמיחה וחדשנות לקידום הנוער כמחולל שותפויות ושיח ציבורי.
מהות התכנית
פיתוח תכנית חברתית– ערכית פורצת דרך וחדשנית בהלימה לאבני היסוד* , לתכנית הליבה, לעקרונות הפדגוגיים החינוכיים של מינהל חברה ונוער ולצרכי הרשות המקומית.
אבני היסוד
- חיבור לאחר - פיתוח מימוש אורח חיים דמוקרטי, סבלנות וקבלת השונה. (בהתאמה לאוכלוסיות ייחודיות על פי עקרון "מדינת ישראל – מדינה יהודית ודמוקרטית").
- חיבור לזהות - פיתוח זהות אישית קהילתית ולאומית.
- חיבור למקום - תהליכי עומק אהבת הארץ והמולדת.
- חינוך לחיי חברה וקהילה - כישורים חברתיים ועבודת צוות, טיפוח מנהיגות צעירה, אזרחות פעילה וסולידריות חברתית
עוד בנושא...
קול קורא
עיר הילדים והנוער
כחלק מהתפיסה של "מחנכים מסביב לשעון", משרד החינוך מבקש לתקצב רשויות מקומיות שיפעילו תכניות להעצמת הפעילות החינוכית בקרב ילדים ונוער בתקופת החופשה הגדולה. זאת כדי לעודד יצירת תוכן משמעותי ומגוון ברצף החינוכי בתקופת החופשה הגדולה ומניעת התנהגויות סיכוניות בקרב קהל היעד. התכניות ייבנו בהדגשת השותפות של כלל השותפים החינוכיים וסוכני השינוי ברשות המקומית והראייה הרב-מערכתית הכוללת של צורכי הנוער, האחריות החינוכית, חיזוק הרצף החינוכי, המעורבות החברתית של הצוותים החינוכיים, של בני הנוער ושל הקהילה.
מסמך זה יחול על שני סוגי רשויות מקומיות: רשויות מקומיות גדולות – למעלה מ-30,000 תושבים; ורשויות מקומיות קטנות – עד 30,000 תושבים, העומדות בקריטריונים של תפיסת "הנוער בוחר ערך כדרך".
מהות הפעילות המתוקצבת
- ברשויות הגדולות – התכנית תכלול פעילות ברצף במהלך שבעה ימים או בימי שיא מרוכזים כחלק מתכנית רשותית כוללת בחודשי יולי-אוגוסט, והיא תיועד לילדים ולבני נוער מגילאי קדם-יסודי ועד בוגרי כיתה י"ב. הפעילות תתפרש על פני כל שעות היום והלילה, בהתאם לאפיוני הגיל של הילדים ושל הנוער. במהלך ימים אלו, תופעל תכנית חינוכית, למגוון אוכלוסיות הילדים והנוער, שתכלול: מתחמי פעילות חווייתיים בעלי תוכן חינוכי-ערכי – לרבות סדנות, הפעלות, מופעים ואירועים שונים.
- ברשויות הקטנות – תתוקצב תכנית חינוכית-ערכית עבור ילדים ונוער מגילאי קדם-יסודי ועד בוגרי כיתה י"ב על-פי מתווה משרד החינוך.