מאז ומעולם מוקף האדם בשבילים. שביל עפר, שביל סלול, שביל להולכי רגל ועוד. כולם שבילים המובילים למקומות שונים, לפעמים מוכרים ולפעמים חדשים. בדרך כלל, לקראת הליכה בשביל מסוים אנו מכינים את עצמנו, מבררים מה אנחנו צריכים לעשות על מנת לנוע בו בבטחה. בכל שביל ובכל דרך אנו מסגלים לעצמנו הרגלי תנועה מיטביים. במהלך ההליכה אנו זוכרים גם להתבונן בסביבה, להתפעל, לקבל השראה וגם לשמור על עצמנו. בכל דרך ובכל שביל אנו מאמצים לעצמנו דרכי התקשרות עם הסביבה ועם עוברי אורח שפגשנו בדרך.
בסוף שנות ה – 90 של המאה ה – 20 נוסף בחיינו שביל נוסף – השביל הווירטואלי: שביל האינטרנט והרשתות החברתיות, הנמצא באופן מטאפורי בדרך אל הגן וממנו וגם בתוכו.
שילוב אינטרנט בגן מחייב הכרות עם הנחיות לארגון תשתיות והנחיות פדגוגיות.
פעילות הגננת ברשת האיטרנט, באתרים וברשתות חברתיות מחייבת את הגננת לאתיקה, הגנה על הילדים והצוות ויצירת קוד אתי להבניית יחסים טובים בין ההורים.
מקומה של הגננת ברשתות חברתיות וקהילות שיתופיות
(לצורך הבהרת העקרונות נציין שתי רשתות חברתיות נפוצות כיום (Facebook, WhatsApp), יחד עם זאת עקרונות אלו חלים על כל שימוש ברשת חברתית אחרת).
תפקיד עובד ההוראה:
תפקיד גננת הבוחרת לפעול ברשת הוא להעניק להורים מסגרת בטוחה לשיתוף מידע ולדיונים רלוונטיים לקהילת הגן, תוך שמירה על צנעת הפרט.
ברשתות החברתיות תשתמש הגננת בהגדרות המציעות ערוץ תקשורת ממנה לקהילה
ברשת החברתית Facebook, תפתח הגננת 'דף קהילה' להורי הגן או לחילופין לפתוח חשבון אחר המיועד אך ורק לנושאי הגן.
ברשת החברתית WhatsApp תשתמש הגננת 'ברשימת שידור' ולא ב'קבוצת דיון' תוך הגדרת המטרה, התוכן וזמני ההפצה של מסרים בסביבה זו לחברים ברשימה.
הפעילות ברשתות החברתיות תהיה לא בזמן פעילות עם הילדים והיא אינה מחליפה דיונים של קהילת הגן אשר מתקיימים במסגרת אספות הורים, ימי הורים, שיחות אישיות ובמפגשי פנים אל פנים.
גבולות הפרטי והמקצועי:
ברשת מתקיימות אינטראקציות באופן שוטף ובמקביל לפעילויות נוספות. מאפיינים אלה תורמים לטשטוש הגבול בין הפרטי למקצועי, בין ההולם לבלתי-הולם ובין הֶקשרים שונים.
ברשת החברתית הגננת תפריד בין הפרטי למקצועי. הגננת תצור לעצמה דף נפרד להקשר החינוכי.
תקשורת שוויונית:
גננת צריכה לקיים תקשורת שוויונית עם ההורים. יש לקחת בחשבון שרק חלק מההורים משתמשים ברשתות חברתיות. במקרה כזה על הגננת לוודא כי המידע המפורסם בערוצים אלה מגיע לכל ההורים. אפשר לעשות זאת באמצעות פנייה אישית, שיחת טלפון, דוא"ל שבועי, מכתב מודפס או מכתב בלוח הורים.
הימנעות ממסרים שיווקיים:
ההכרה ברשת החברתית והלגיטימציה לשימוש בה עלולות להפוך את מערכת החינוך לשותפה של הרשת החברתית בפעילויות העסקיות שלה על כל המשתמע מכך, כולל הסכמה למודל המימון של הרשת החברתית שלפיו קיים שימוש במידע אישי של המשתמשים בה, ועלולה להיות הפרה של צנעת הפרט (ראה סעיף 3.7-57 בחוזר הוראות הקבע סט/3(א), "האיסור הכללי לשלב פרסומת מסחרית במוסדות החינוך והתנאים לקבלת היתר בתנאים מסוימים").
נגישות וזרימת מידע:
התקשרויות ברשתות החברתיות מאופיינות בצמצום מנגנוני בקרה, בזרימת מידע ובחשיפה מהירה של תכנים. תנאי הסביבה חופשיים ופתוחים ונעדר חוזה ברור על הנושאים, על התכנים ועל תפקידם ועל אחריותם של המשתתפים.
לפיכך, באסיפת ההורים מומלץ לתאם תוכן רלוונטי וקוד אתי של קהילת הגן בנוגע לפרסום מידע ובעיקר תמונות וסרטונים ברשת האינטרנט. הקוד האתי צריך להציג דרכי התנהלות בקהילה ולבסס דרכי דיאלוג להמשך (בין גננת להורים, בין ההורים עצמם) בעקבות מצבים משתנים כמו מעבר ממצב של נוחות לאי נוחות בעקבות פרסום.
לדוגמא: הורה המרגיש, אחרי תקופה, וגם לאחר מתן אישור, כי תמונה שפורסמה מבישה או פוגעת יוכל לבקש הסרת פרסום ובקשתו תענה.
לפניכם רעיון לסדנה בנושא: בניית קוד אתי לתקשורת דייגטלית בטוחה בגן הילדים (הסדנא פורסמה לראשונה בעלון גלישה בטוחה תשע"ו)
הרחבות
עלון גלישה בטוחה לשנת הלימודים תשע"ו - 30 שניות למחשבה לפני שיתוף והפצה
עלון גלישה בטוחה לשנת הלימודים תשע"ה - גלישה בטוחה בגן הילדים
חוזר מנכ"ל (תשע"ג) שימוש ברשתות החברתיות ובקהילות שיתופיות ברשת במערכת החינוך
אתר המרכז את כלל הפעילות כלל האגפים במשרד החינוך בשבוע גלישה בטוחה המתקיים מידי שנה