תכנית החופשה במסגרת הארכת שנת הלימודים
התכנית מופעלת כחלק מיישום חוק החינוך המיוחד, התשמ"ח, ומזמנת אפשרות ליישום המדיניות והערכים של מערכת החינוך המיוחד, המבוססים על צדק ועל שוויון, למימוש זכותו של כל תלמיד לאיכות חיים ולהשתלבות בחברה.
התכנית מהווה חלק מתכנית הלימודים השנתית של כל תלמיד ושל הכיתה כולה, ומאפשרת קידום של אותם יעדים בדרך שונה, המתאימה לתקופת החופשה.
התכנית מתוכננת בהתאמה לצורכי התלמידים, ליכולותיהם ולגילם, וכוללת פעילות העשרה, פעילות חברתית מגוונת, הזדמנות ללמידה בדרך של חוויה והתנסות, תגבור לימודי ושיפור מיומנויות יסוד אקדמיות, זאת באופן המזמן חוויית הצלחה והנאה. הפעילויות החינוכיות יתרמו לקידום למידה חברתית, רגשית, התנהגותית ואקדמית, ויעסקו במגוון נושאים, כגון: הכנה לחיים עצמאיים; תכנון תקציב; פתרון בעיות; תכנון של שעות הפנאי וניצול מיטבי שלהן תוך חיזוק יכולת הבחירה על-פי סדר עדיפויות ועל-פי תחומי עניין; מימוש עצמי והגשמה עצמית; חיזוק תחושת השייכות והרווחה באמצעות פעילות מותאמת ובאמצעות השתלבות בקהילה.
תכנון תכנית החופשה והפעלתה יבוצעו בהתאם להנחיות, המופיעות בחוזר מנכ"ל תשס"ד/5(א), ז' בטבת תשס"ד, 1בינואר 2004.
מדי שנה, לקראת פתיחת שנה"ל מתעדכן לוח החופשות לתלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחד במסגרות השונות. לוח מועדי ההפעלה של תכניות החופשה במסגרות החינוך המיוחד מבוסס על לוח החגים והמועדים למגזרים השונים כמפורט בחוזרי המנכ"ל.
מנהל מתי"א, או רכז מטעמו, ירכז את הפעלת תכנית החופשה במסגרות החינוך המיוחד ברמה היישובית או האזורית, על-פי הנחיות המפקח על החינוך המיוחד. מנהל בית ספר לחינוך מיוחד, או מורה מבית הספר שימונה על-ידו, ירכז את התכניות לחופשות ואת הפעלתן, וידאג לשילובם של התלמידים בתכנית היישובית.
השתלבות ילדים ונוער עם מוגבלויות בקייטנות – נציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות