מערך ההזנה במסגרות החינוך המיוחד, עובר שינויים בשנים האחרונות.
מסגרות רבות פועלות במסגרת יום לימודים ארוך, בתוקף חוק החינוך המיוחד ותלמידיהם זכאים להזנה בימי הלימוד שבמהלך שנת הלימודים.
במהלך השנים חל מעבר מהכנת המזון במטבחים במסגרות החינוך, להזנה המסופקת על ידי חברות הסעדה (ספקי מזון) ובפקוח הבעלות על המסגרת.
המעבר טומן בחובו אחריות רבה של כלל הגורמים המעורבים מחד, ומאידך, מאפשר הקפדה יתרה בהתאמת המזון לצרכיו המיוחדים של כל תלמיד.
התאמת התפריט הינה מלאכה מורכבת הדורשת התייחסות למגוון הצרכים התזונתיים הייחודיים של התלמיד כפרט ושל כלל התלמידים במסגרת, כגון- התאמת מרקמי המזון עבור תלמידים עם קושי באכילה, לעיסה או בליעה ועוד.
במסגרת התכנית הלאומית לאורח חיים בריא, בהובלת משרד החינוך ומשרד הבריאות, נדרשת תשומת לב מיוחדת ליישום נושא זה בתוך מסגרות החינוך המיוחד תוך הקפדה על איכות המזון ובחירת סוגי מזונות בעלי תכולה נמוכה של מלח, סוכר, שומן (רווי וטראנס בעיקר), ועשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
מכתב למחוזות ההזנה רגילה ואנטרלית - לתשעה - 29.1.15