הישג ענק לישראל באולימפיאדת כדור הארץ העולמית בצרפת:
הנבחרת הישראלית זכתה בפרס היוקרתי ביותר בתחרות והוא ה- MVT – The Most Valuable Team
אולימפיאדת מדעי כדור הארץ העולמית ה-11 התקיימה בשבוע האחרון של אוגוסט, בעיירה סופיה אנטיפוליס שבריביירה הצרפתית. הפרס היוקרתי ביותר ניתן לצוות הישראלי עבור בולטות יוצאת דופן בכל היבטי התחרות: חשיבה מדעית, מחקר, איסוף מידע, הבעה, מנהיגות ועבודת צוות. בנוסף זכתה המשלחת הישראלית בפרסים הבאים: מדלית זהב קבוצתית, שתי מדליות כסף קבוצתיות וארבע מדליות ארד אישיות.
זוהי הפעם החמישית שישראל שולחת משלחת לאולימפיאדה, במימון משרד המדע וזוכה להישגים אישיים וקבוצתיים מרשימים. באולימפיאדה השנה השתתפו כ-130 מתמודדים מ-29 מדינות שונות.
המשלחת הישראלית מנתה ארבעה משתתפים: רותם מוטרו מתיכון למדעים בלוד, רותם מור מהתיכון הדמוקרטי בקריית אונו, אמיר צור מתיכון רמות ים בעמק חפר ואיתי עדן מהתיכון שליד האוניברסיטה בירושלים. כל ארבעת חברי הנבחרת לומדים במגמת מדעי כדה"א בהיקף 5 יח"ל בכיתה הארצית שמופעלת על ידי מכון דוידסון.
התחרות כללה שני מרכיבים אישיים של בחינת ידע עיוני וידע מעשי באמצעות מבחנים רב-ברירתיים. מבחנים אלו, שהשתרעו על פני יומיים, חצו את כל תחומי מדעי כדור הארץ: גיאוספירה, הידרוספירה, אוקיינוגרפיה, אטמוספירה, מדעי החלל והפלנטות. השנה לראשונה, זכו כל ארבעת חברי הנבחרת הישראלית במדליית ארד אישית.
כל המשתתפים בתחרות נבחנו על מטלת חקר שדה שהתבצעה בצוותים בינלאומיים. כל צוות "נזרק" לאתר בסביבה בלתי מוכרת ושם הוא מבצע תהליך חקר של תופעה מדעית מורכבת מאד החוצה את כל מערכות כדור הארץ. הצוות מורכב ממשתתפים ממדינות שונות, שנפגשים שם לראשונה ועליהם לתקשר תוך גישור על מגבלות תרבות ושפה. בפרויקט זה אמיר צור הוביל את הצוות שלו לזכייה במדליית כסף. פרויקט חקר נוסף, שגם הוא מתבצע בצוותים בינלאומיים כלל את הנושא של מערכות כדור הארץ, באמצעות חיפוש מידע אינטרנטי ולאחר מכן זיהוי מערכת המשתנים והתהליכים הגיאוספריים, הידרוספריים והאטמוספריים הפועלים במערכת ואת מארג יחסי הגומלין שלהם. בפרויקט זה הובילה רותם מור את הצוות שלה למדליית זהב. ואיתי עדן הוביל את הצוות שלו למדליית כסף.
המשלחת הוכנה בשיתוף פעולה של פרופ' ניר אוריון ממכון ויצמן ושני מורי מדעי כדה"א: רון בן שלום (מכון דוידסון לחינוך מדעי, המחלקה להוראה המדעים במכון ויצמן למדע) וד"ר יוסי גודוביץ' (המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין).