התוכנית 'ביוחקר ברשת' שמה דגש על פיתוח כישורי התלמיד; עבודה שיתופית, למידה בסביבה דיגיטלית תוך תכנון, ביצוע וכתיבת עבודת חקר בשיתוף תלמידים ,משני בתי ספר. התכנית היא חלק לימודי ביולוגיה ברמה מוגברת, לבוחרים במסלול זה.
להגברת השיתופיות משלבים במהלך ההוראה כנסי תלמידים בהם מתאפשר לתלמידים להכיר פנים אל פנים ולא רק דרך הרשת. כנסי תלמידים נערכו השנה במכללת תל חי ובאוניברסיטת בר אילן.
הכנס בתל חי נפתח בהרצאה של ד"ר הדר נוימן ששיתפה את התלמידים ביופי ובקושי שבתהליכי החקר. מייד לאחר משחק היכרות קצר, החלו התלמידים לעבוד בקבוצות עם עמיתים מבית הספר השני ולגבש את שאלות החקר, לחקר שיבצעו יחדיו במהלך השנה, כאשר עיקר התקשורת תעשה בעזרת כלים מתוקשבים. בסיום האזינו התלמידים לפרופ' רחל אמיר בהרצאה על הנושאים שבחזית המחקר. ההרצאות של ד"ר הדר נוימן ופרופסור רחל אמיר היו מרתקות רלבנטיות מאד. שיתוף התלמידים בתהליך שעברה כל אחת מהמרצות מתחילת דרכה ועד היום, והעובדה שיש בצפון, הן אקדמיה חוקרת והן מפעלים רלבנטיים באזור, מהווה השראה לתלמידים לגבי עתידם המקצועי ועתידם באזור מגוריהם.
בכנס באוניברסיטת בר אילן נפגשו כ 300 תלמידי י"א הלומדים ביולוגיה. הכנס נפתח בהרצאתה של ד"ר מירי אדלר ממכון וייצמן ששיתפה את התלמידים במחקר המתבצע בימים אלו במעבדתה: איך תאים "חושבים", והתייחסה לעבודת הצוות של החוקרים במעבדה. ייחוד תכנית הביוחקר ברשת הוא עבודה שיתופית, למידה בסביבה דיגיטלית תוך תכנון, ביצוע וכתיבת עבודת חקר של תלמידים ,משני בתי ספר ולכן, במושב השני עסקו התלמידים בהיכרות ובחרו בשאלות החקר לחקר שיבצעו במשותף במהלך השנה. במושב השלישי ניתן היה לבחור באחת משלוש ההרצאות, כולן מרתקות.
· non-stick bacteria: { כיצד האורגניזם הנפוץ ביותר בעולם חומק מטריפה? ד"ר יובל יעקבי, מדעי הים, מכללת רופין.
· איך נולד מחקר, ד"ר נטע זילוני, ביוטכנולוגיה, אוניברסיטת בר אילן.
· רובוטיקה ביטחונית ד"ר נעה אגמון, מדעי המחשב, בר אילן.
פרטים נוספים על תכנית "ביוחקר ברשת" באתר מפמ"ר ביולוגיה