מה חדש
30 במאי 2022:
אתמול, (29.5.22) התקיימה יריית הפתיחה לשבוע החקר הארצי הראשון במדע וטכנולוגיה.
התלמידים נחשפו למשימת אתגר בשם "החוקר הצעיר" והתבקשו לתכנן ניסוי הבודק את ההשפעה של הפשרת הקרחונים, על גובה פני הים או ניסוי המציג את הקשר בין פחמן דו־חמצני והתחממות. התלמידים יצלמו את הניסוי, והסרטונים יתמודדו בתחרות שהזוכים בה יוכרזו ביום חמישי ה2.6.22 בטקס הסיום.
במקביל ברחבי הארץ תלמידי המגזר הערבי צפו בהרצאות מקוונות, במגוון נושאים כגון "ביוטכנולוגיה חדשה להפקת אנרגיה חילופית כתהליך להפחתת פליטות גזי חממה", מרצה ד"ר סארי עאסלה .
בנוסף, בתי הספר היסודיים וחט"ב לקחו חלק בהתנסויות מקוונות בנושא מדע וטכנולוגיה בראי שינוי האקלים, שהופעלו ע"י מוזיאוני המדע בירושלים ובבאר שבע, מרכז מדעים ירוחם, מרכז אילן רמון באוניברסיטת בן גוריון והחברה להגנת הטבע. במהלך ההתנסויות תלמידים בנו תנור שמש, התנסו בבניית מערכות ניסוי שבאמצעותם למדו מה כוחם של המים הזורמים ועוד.
אחת מאבני הדרך של מקצוע מדע וטכנולוגיה היא למידה מחוץ לכיתה. בת"ס אירחו בתי ספר שכנים, חוות חקלאיות פתחו את שעריהן לביקורי כיתות ובמגוון אתרים ברחבי הארץ כגון פארק אשכול בדרום או גני הנדיב בצפון. התקיימו סיורים לבתי הספר שהופעלו ע"י ארגונים שוחרי סביבה (רשות הטבע והגנים, גני הנדיב, החברה להגנת הטבע).
מחכה לראותכם ביתר הפעילויות של שבוע החקר.
3 במרץ 2022:
היום נציין, יחד עם מדינות רבות בעולם החתומות על אמנת CITES, את היום העולמי לשמירת החי בבר (World Wildlife Day).
השנה מתקיים היום העולמי בסימן השבה לטבע של מיני מפתח לצורך שיקום המערכות האקולוגיות.
השבת בעלי חיים לטבע היא תהליך מורכב ומאתגר ומאז שנות ה-70 של המאה שעברה עוסקת רשות הטבע והגנים בפרויקט השבה לטבע של בעלי חיים שנעלמו מן הנוף המקומי מסיבות שונות, מציד ודריסות ועד קיטוע וצמצום בתי גידול טבעיים. ביום העולמי השנה נחשוף לציבור את המפעל המפואר של ההשבה לטבע של היחמור הפרסי, הראם הלבן, אייל הכרמל והפרא.
אין דבר יותר משמח לראות חיות בר שנעלמו מנופי ארצנו שבים אל הטבע הישראלי.
תוכלו ללמוד על היום העולמי ומפעל ההשבה בקישור
6 בפברואר 2022:
הגיע הזמן בשנה, שבו אנחנו פותחים את ההזדמנות להצטרף לקהילת הוריזון - קהילת מחנכי ומובילי החלל, של סוכנות החלל הישראלית, שבמשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה.
בואו להיות חברים בקהילה בועטת, חדשנית וייחודית המובילה את תחום החינוך לחלל בישראל!
איך מתקבלים? כל הפרטים בקישור
שימו לב - ניתן להגיש עד ה20.2.2022, מספר המקומות מוגבל
11 בינואר 2022:
השנה, שבוע החלל ה10 "החלל החדש " יעסוק בהנגשת המעבר מ"חלל מסורתי" לחלל יזמי וחדשני.
לאור מצב הקורונה, אירועי שבוע החלל יתקיימו במתכונת מקוונת באמצעות אתר שבוע החלל הישראלי שהוקם
במיוחד לרגל האירוע. האירועים יכללו משדרי חלל LIVE בהשתתפות אליאנה תדהר ועודד פז, מפגשים עם
אסטרונאוטים ומומחי חלל, כנסים מקצועיים, הרצאות, הפעלות, משחקים, סרטונים, חידונים ועוד! תוכנית שבוע החלל (קישור)
5 בינואר 2022:
שבוע החקר עולה הילוך ומתעדכן - שימו לב! מחוונים, תבניות לפוסטר ומצגות עודכנו והועלו לאריח שבוע החקר הארצי יסודי וחט"ב במרחב הפדגוגי.
19 בדצמבר 21:
שבוע החקר הארצי ה-1 יוצא אל הדרך, פרטים ועדכונים באריח שבוע החקר הארצי יסודי וחט"ב במרחב הפדגוגי.
19 באוקטובר 21:
בעקבות אתגרי ההוראה-למידה שמעמידה לנו מגפת הקורונה נוצרו פערים בלימודי מדע וטכנולוגיה. לפערים אלו עתידים להיות השלכות על התרחשותה של למידה משמעותית וידע בתחום האוריינות המדעית. לאור זאת, ההיערכות הלימודית לשנת הלימודים תשפ"ב מחייבת התייחסות בתכנון הלימודים לגישור על הפערים שנוצרו.
לפניכם ארגז כלים ליסודי (קישור) ולחט"ב (קישור) שיסייע לכם לתכנון הוראה יעיל ואפקטיבי.
15 באוגוסט 21:
פורסמו מסמכי חוזר מפמ"ר - היערכות במקצוע מדע וטכנולוגיה לבתי הספר היסודיים לשנה"ל תשפ"ב, חוזר מפמ"ר - היערכות במקצוע מדע וטכנולוגיה לחטיבת ביניים לשנה"ל תשפ"ב
30 ביוני 21:
מורות ומורים יקרים,
בתום שנה מאומצת, בה נדרשתם לאתגרים ולמציאת פתרונות יצירתיים בדרכי ההוראה וההערכה, חשוב לציין בהערכה רבה את המאמץ הרב שהשקעתם, את המקצועיות היצירתיות, ואת ההתמסרות למקצוע מדע וטכנולוגיה.
לקראת שנת הלימודים תשפ"ב ובצל מגפה הקורונה, עברה תוכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה מיקוד והתאמה, במטרה להבטיח במידת האפשר גישור על פערים וקידום מטרות הוראת המקצוע.
להלן פרסום של מיקודי הלמידה: