קהילות על יסודי קהילת בית חינוך ומשפחה גברים
קהילת בית חינוך ומשפחה נשים [ההרשמה נסגרה]
השתלמויות על יסודי השתלמות
למורי רפורמת המח"ר
למידה בדרך החקר איך מטפחים לומדים עצמאיים?
כשהחינוך המיוחד פוגש את הוראת תושב"ע
התמקצעות ביחידת במעגלי המשנה
השתלמויות יסודיהשתלמויות חטיבת ביניים משנה חטיבת ביניים, על פי "מסע אל המשנה" השתלמות גמרא חט"ב, על פי "אורייתא"
השתלמות מלאה או חלקית בתושבע"פ במסגרת ההשתלמות הבית ספרית אחד היעדים שאנו רוצים להמשיך ולטפח בשנה"ל תשפ"ג הוא גיבוש צוות הרמי"ם, המורים והמורות המלמדים תושבע"פ בחטיבת הביניים ובעל יסודי מכיתה ז' עד כיתה י"ב, כצוות מקצועי שעוסק בפדגוגיה ודידקטיקה בכל הקשור להוראת תושבע"פ. ההתמקצעות בהוראה היא אבן יסוד להצליח ולקדם את הלמידה. ישנה אפשרות לעשות השתלמות מלאה בתושב"ע במסגרת ההשתלמות הבית ספרית. תכנית זו יכולה להתבצע בשני מסלולים: - דרך הפיקוח בתורה שבעל פה: שישה מפגשים בבית הספר, והשתתפות בשני ימי עיון בתורה שבעל פה שמתקיימים בחופשת פסח ובחופש הגדול ומטלת סיכום.
קישור להשתלמות בית ספרית בתלמוד/תושבע - דרך הפסגות האזוריות של כל בית ספר - השתלמות של גמישות פדגוגית שכוללת מפגשים פרונטליים ומפגשים בהם המורים עובדים על תכני ההשתלמות בעצמם ומטלת סיכום. סך השעות הנדרשות: 30 ש' שנתיות.
אפשרות נוספת לבתי ספר ישיבות ואולפנות, שלא משתלמים השתלמות מלאה בתושב"ע, אנו ממליצים שבמסגרת ההשתלמות הבית ספרית המתקיימת בבית הספר – מספר יחידות יוקדשו לעיסוק בהוראת תורה שבעל פה. אנו מציעים שכל הרמי"ם המורים והמורות המלמדים משנה, גמרא והלכה ויחידות תושבע"פ נוספות, יתכנסו מספר פעמים במשך השנה וישתלמו בהוראת תושבע"פ במסגרת ההשתלמות הבית ספרית המתקיימת ברוב ככל מוסדות הלימוד. מורה מבין צוות בית הספר, יוביל/ תוביל את המפגשים הללו בתוך הצוות. אנו נתאם עם המורה המוביל את התאריך והזמן במשך השנה בהם יהיה ניתן לקיים מפגש זה, ואת תוכן ההשתלמות. המבוקש הוא שצוות תושבע"פ יתרגל עצמו לתפקד בבית הספר כקהילה לומדת, ומעשירה זה את זה.
תכני המפגשים המוצעים: - היכרות מעמיקה עם תכנית הלימודים בכל שנתון ובתמונה הכוללת של כיתות ז' עד י"ב.
- ההישגים הנדרשים בהוראת תושבע"פ; התנסות בלימוד ובהקניית מיומנויות; שאילת שאלות מדויקות ומאתגרות.
- למידה משמעותית והערכה חלופית בתושבע"פ
- התוכן של המקורות הנלמדים – העשרה והעמקה בהם.
- הכוונה מכיתות החטיבה לקראת המשך הלימודים, תכנון למידה
ההשתתפות החלקית יכולה להיות לפי יחידות הוראה: מפגש של 3 ש', 6 ש' וכו'. ישיבות אולפנות ותיכונים המעוניינים להצטרף למהלך חשוב זה -נא לפנות למדריך/מדריכה מחוזיים. אפשר להתייעץ ולבנות יחד את ההשתלמות המתאימה לכל בית ספר. מגוון האפשרויות הוא נרחב. המדריך המחוזי יסייע וידריך בגיבוש צוות המורים והמורות, בסיוע ובתמיכה של המחמ"ד ומפקח בית הספר, ראש האולפנה, מנהל/ת, רכז פדגוגי, וכן הפיקוח הארצי על הוראת תלמוד ותושבע"פ. גיבוש צוות תושבע"פ בהקשר של התמקצעות והעשרה בהוראה מקרין ומשדר גם רצינות ואכפתיות לקידום לימודי התורה שבעל פה בבית הספר. | | |