הסיכום כמטלה לימודית - שיקולי דעת דידקטיים
המאמר עוסק בכתיבת הסיכום כמטלה בית-ספרית אופיינית הקשורה לטקסטים עיוניים. המאמר מציע הבחנות בין סוגי הסיכומים על פי מטרותיהם, סוקר קשיים הקשורים בסיכום ומצביע על סוגיות בשיקולי דעת דידקטיים של המורים.
הסיכום כמטלה לימודית - שיקולי דעת דידקטיים. מאת: דליה הלוי דרזנר
כתיבת סיפורים בעלי רקע היסטורי תוך כדי למידה של תקופת העליות
המאמר מסכם תהליך למידה של מורים ושל תלמידים שעסקו בכתיבת סיפורים בעלי רקע היסטורי במשך פרק זמן מוגדר (חודשיים – שלושה חודשים). המאמר מתאר את כל מהלך ההוראה: החל בשלבי התכנון המוקדם, עבור דרך תיאור מפורט של כל המהלך הדידקטי (כולל שינויים שחלו בסביבה הלימודית), וכלה בערב הסיום המרגש, שהתקיים בנוכחות התלמידים ובני משפחותיהם.
בסיכום הדיון מובאות מסקנות המורים על הניסוי ושכלול תהליכי הוראה ולמידה בבית הספר. גם במאמר זה טבועים המושגים המלווים את המאמרים האחרים: השיתופיות והשיח המשותף בין המורים, התלמידים, העמיתים וההורים.
כתיבת סיפורים בעלי רקע היסטורי תוך כדי למידה של תקופת העליות. מאת אתי בוקשפן
סוגות עובדתיות בבית הספר היסודי
המאמר מציג גישה כוללת להוראת טקסטים שאינם סיפור או כתיבה אקספרסיבית. המיון כולל סוגי טקסטים שלא בהכרח מסווגים כטקסטים עיוניים, כמו המתכון, בצד סוגות עיוניות מובהקות, כמו הטיעון. כמו כן מציעים המחברים דידקטיקה המקדמת את הידע בכתיבה בסוגות הנידונות.
סוגות עובדתיות בבית הספר היסודי. עיבוד: דינה ולף
בדרך לקריאה ולכתיבה של טקסטים עיוניים
מורה מתארת תהליך למידה ארוך ורבגוני בו למדו תלמידיה - ילדי כיתה ב' - על אווזים, ומסבירה כיצד שימשה אותה מסגרת זו להוראת הקריאה והכתיבה של טקסטים עיוניים.
בדרך לקריאה ולכתיבה של טקסטים עיוניים - מאת יהודית זווצניק
אמצעים רטוריים בכתיבת מאמרים
אמצעים רטורים בכתיבת מאמרים, מאת רונית גדיש, ניצה פרילוק, רחל רוזנר.