לקראת שנת הלימודים תשע"ח מציב הפיקוח על המתמטיקה לעצמנו מטרות לגרום לתלמידינו לדעת מתמטיקה, לאהוב מתמטיקה ולהרגיש מסוגלות גבוהה בהתמודדות עמה.
אחד היעדים המרכזיים של הפיקוח על הוראת המתמטיקה הוא תכנון תהליכי הוראה-למידה מגוונים המקדמים למידה משמעותית. לשם כך יש לתת דגש ללמידה המבוססת על הבנה. הכוונה ללמידה פעילה, בה התלמידים בונים את הידע המתמטי תוך הכוונה וניווט של המורה. יחד עם זאת, קידום חשיבה ברמות גבוהות לא מבטל את החשיבות של התרגול. יש לשלב בהוראה ובלמידה שימוש במגוון עזרים ובהם אמצעי המחשה מוחשיים ומקוונים ולגוון בדרכי ההוראה ובמרחבי הלמידה: עבודה בקבוצות, שילוב משחקים, שיעורים בחצר בית-הספר ועוד.
בנוסף, כחלק מתפיסת העמ"ר (ערכים, מעורבות, רלוונטיות), יש לשלב בהוראה משימות מתמטיות הרלוונטיות לחיי היום-יום של התלמידים. למשל: קניה ומכירה, הצגת נתונים, קריאת נתונים מדיאגראמות וטבלאות, שימוש במידות (אורך, שטח, נפח, משקל וזמן) ועוד. יעד מרכזי נוסף הוא קידום הישגים לימודיים. בשיעורי המתמטיקה יש לשלב משימות בדרגות קושי שונות, לחשוף תלמידים למשימות ברמות חשיבה מסדר גבוה ולהיעזר במגוון אמצעי הוראה ובעקרונות הוראה דיפרנציאלית. בתכנית העבודה השנתית יש לשלב תכנית מובנית לשעות הפרטניות, שמטרתה התאמת הלימוד למאפייני הלומד לשם פיתוח הבנה ושוויון הזדמנויות. יש לערוך מעקב שוטף אחר התקדמותם של התלמידים. דגמי הוראה שונים, המותאמים לאוכלוסיות השונות, עשויים להוות אמצעי לניצול מיטבי של זמן ההוראה ושל הלמידה וההערכה הן בשעות הרגילות והן בשעות הפרטניות.
בלימודי המתמטיקה בחינוך היסודי, רוכשים התלמידים מושגים ומבנים בחשבון ובגיאומטריה ומפתחים מיומנויות וכישורים בנושאים: מספרים ופעולות, חקר נתונים, גיאומטריה ומדידות. במהלך שנות הלימוד בבית הספר, נלמדת המתמטיקה באופן ספיראלי, כך שמושגים מתמטיים רבים נלמדים כמה פעמים, תוך הרחבה והעמקת הידע של התלמיד.
סלימאן סלאמה
מפקח תחום מתמטיקה במגזר הדרוזי והצ'רקסי
דואר אלקטרוני:
slimansa@education.gov.il
נייד: 050-7362653
אתר מתמטיקה >