גל חדש של פיתוח השתלמויות במיקרו קרדיטציה
ערוץ השתלמויות בהתאמה אישית -מיקרו קרדיטציה מתרחב ומתעצם.
סבב שני של פיתוח 30
השתלמויות חדשות במודל זה החל השבוע במטח. ההשתלמויות הן במנות קטנות המתמקדות בכשירויות הוראה בהתאמה אישית למורה. בנוסף לאנגלית, מתמטיקה, עברית ומדע וטכנולוגיה שפיתחו 21 השתלמויות במודל זה, מתווספים התחומים: תנ"ך ממלכתי, תרבות יהודית ישראלית, חינוך גופני, מולדת חברה ואזרחות, גיאוגרפיה-אדם וסביבה וחינוך לחשיבה שיתנו מענה רחב ומגוון למורים. לקבלת קרדיט על המורה ללמוד באופן עצמי את הכשירות, לתכנן פעילות לתלמידים בכיתה, ליישמה בכיתה ולתעד. תוצר הפעילות מוערך על ידי קבוצת עמיתים באמצעות מחוון. אלפי מורים ביסודי כבר החלו להתמקצע במגוון כשירויות בתחומי דעת שונים.
תכנית לימודים ייחודית חדשה לבגרות זכתה בפרס ראשון על היוזמה הטובה ביותר לשותפות בין האקדמיה למשרד החינוך ולשדה
התכנית "תקשורת מקדמת", שהינה יוזמה חינוכית הכוללת תכנית ייחודית חדשה לבגרות, זכתה בפרס ראשון בסך 100.000 ש"ח ממשרד החינוך על היותה היוזמה הטובה ביותר לשותפות בין האקדמיה למשרד החינוך ולשדה. "תקשורת מקדמת" הינה תכנית רב שלבית שמוביל רן ישפה מסמינר הקיבוצים.
במרכז התכנית עומדת היוזמה להביא תלמידים מוחלשים מכיתה ה' עד י"ב ליום לימודים באקדמיה כחלק ממערכת הלימודים הפורמליים בבית הספר, במטרה להשריש בהם אמונה, שגם הם יוכלו כבוגרים ללמוד באקדמיה בעזרת כלים שיקבלו. התכנית מבוססת על שימוש במצלמת וידיאו לתיעוד הסיפור האישי ובלימוד אמנות כידע המותאם לחלומו ולרצונות של כל תלמיד. תלמידי התיכון מצטרפים לקורס אקדמי ככל סטודנט, לפי בחירתם, והמסיימים בהצלחה צוברים נקודות זכות ללימודים גבוהים. כמו כן, הם ילמדו 2 יחידות לבגרות כתכנית לימודים ייחודית המשתלבת ב-5 יחידות לימוד של מדעי החברה.
ברכות לרן ישפה ולבית הספר לתקשורת מקדמת וברכות לצוות תכניות לימודים ייחודיות המקדמים את התכנית.
"מטה" – "שדה" ומה שביניהם - יום למידה לחברי פורום תוכניות לימודים וחברי אגף א' לפיתוח פדגוגי
מושבים מתכווננים במקום כסאות תלמידים, מרחבי למידה מעוצבים ומספרים חדשנות, קירות "מדברים", שקיפות מבעד לדלת הכיתה ולמידה מגוונת ומשמעותית -על כל זאת ועוד שמענו, חווינו ולמדנו ביום למידה מרתק ומשמעותי, שהתקיים ביום שני שעבר בבית הספר תיכון צומח "מיתר" בגני תקוה.
מנהלת בית ספר, הגב' קרן רז נצר, פתחה את שערי בית ספרה ושיתפה אותנו בסיפור הקמתו של בית הספר ובמסע אליו יצאה עם צוות חינוכי נמרץ, יצירתי וחולם שמבקש כל הזמן להעמיק, לבחון ולהבין לאן ממשיכים ומתקדמים מכאן וכיצד פורצים דרך להשבחת הלמידה והחוויה.
בהדרכתה של מנהלת בית הספר יצאנו לסיור בין כתליו והתרשמנו מאוד ממרחבי הלמידה הייחודיים והחדשניים, study hall - מרחב עתיד והחברותא, המשקפים את התפיסה הפדגוגית שרואה בבית הספר מרחב חינוכי בו רוכשים התלמידים מיומנויות וכלים לצד ערכים משמעותיים. לאחר הסיור נערך מפגש מרתק ומעורר השראה עם תלמידים ומורים שהרשימו אותנו מאוד בעשייה הייחודית והחדשנית.
בהמשך היום זכינו לשמוע את הרצאתו של ד"ר אמנון כרמון, "תוכנית לימודים מבוססת תובנות" שבמרכזה עמד הרעיון הבסיסי שתכנון לימודים בכל הרמות חייב להתבסס על רעיון מרכזי שפריטי הידע, המיומנויות והמשימות הלימודיות (ביצועי ההבנה) כולם מתקשרים אליו. הרצאתו הציפה שאלות רבות ועוררה את הרצון להמשיך ולבחון את עשייתנו.
את יום הלמידה סיימנו בשיח מכבד ומשמעותי עם מורים ורכזים מתחומי דעת שונים, במהלכו עלו וצפו שאלות חשובות הקשורות לתוכניות הלימודים וכן, לאתגרים ולסוגיות עימם מתמודדים המורים כצרכנים וכמיישמים של תוכניות הלימודים.
סיכום תרגיל למידה מרחוק בעת חירום לתלמידי החטיבה העליונה - "צו 8 חינוכי אונליין" תשע"ח
בשבוע שעבר, במסגרת תרגיל חירום במוסדות חינוך, קיימנו בהצלחה רבה מערכת של למידה בחירום אונליין לתלמידי החטיבה העליונה. 29 שיעורים מרתקים התקיימו ב-18 תחומי דעת בנושאים רלוונטיים. 26 מורים מקצועיים חדורי מוטיבציה העבירו שיעורים בהתנדבות, באחריות ובמקצועיות רבה. בתרגיל השתתפו אלפי תלמידים שנתרמו מהשיעורים.
קהילה לומדת - העתיד התחיל אתמול - מבט אל "הילד הדיגיטלי"
עונת המפגשים הסינכרוניים לקהילת מפתחי השתלמויות באלנט נפתחה השבוע. המפגש הראשון עסק בהשפעת הטכנולוגיה על המוח, בהיבטים ובהשלכות הקוגניטיביות של המסכים על עולמם של הילדים בעידן הדיגיטלי. 50 מדריכים, מורים ומפתחי השתלמויות האזינו להרצאתה של יעל מן שחר, מומחית בתחום, שלקחה אותנו למסע מרתק לתוך המוח של הילד בעידן הדיגיטלי. סוגיות כגון: התועלת או הנזק של חשיפת הילדים למסכים, שימוש מרובה בסמארטפונים, טווח הקשב והריכוז של תלמידים בשיעור ושליטה עצמית במכשירים הם רק חלק מהנושאים שעלו במפגש.

סיום קורס מפתחים במסלול רכזי מקצוע - כלי ניהול לרכז מקצוע
סיום מרגש של 14 מפתחי השתלמיות רכזי מקצוע בתחומי דעת שונים התקיים בשבוע שעבר. במפגשים סינכרוניים שהתקיימו בשעות הערב, קיבלו הרכזים כלים לניהול צוות המקצוע. כלים לניהול ידע, ארגון תיקיות, ניהול זמן, ניהול ישיבות צוות, כלי הערכה, חניכה, כלים להובלת שינוי ועוד. המפגש האחרון, המסכם, נעשה בקבוצות בו העלו המפתחים במסמך שיתופי תובנות מחשבות ורעיונות להמשך.

תכניות לימודים ייחודיות חדשות - בחקלאות:
בימים אלה אושרו שתי תכנית לימודים ייחודיות בחקלאות:
חקלאות ימית, הישיבה התיכונית צביה באילת מציעה לתלמידיה תכנית לימודים ייחודית בחקלאות ימית. התכנית מבוססת על תכנית שפותחה ופועלת בבית הספר רמות ים במכמורת. תכנית לימודים זו שמה דגש על שילוב לימודים סביבתיים הכוללים חיבור לטבע המדברי, צלילה בים והשטת סירה. הישיבה מתמקדת בלימודי מדעי הים, חקלאות ימית וביולוגיה ימית. התוכנית ממזגת בין התהליכים הביולוגים ליישומים החקלאיים והשפעתם על הסביבה הימית. לימודים במגמה זו מזמנים תכנון וביצוע של גידול אורגניזמים ימיים ותכנון מערכת גידול. במסגרת תכנית הלימודים התלמיד יתנסה בעבודה עם תוכנות מחשב המאפשרות תכנון מערכת הגידול החקלאי הימי. הלימוד יעשה בשילוב של סיורים במכון חקר ימים, במכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים, במצפה התת ימי ובשמורת חוף אלמוג.
אגרואקולוגיה, כפר הנוער החקלאי עיינות - התכנית מבוססת על תכנית שפותחה ופועלת בכפר הנוער מוסינזון בהוד השרון. אגרואקולוגיה היא גישה מתקדמת לעבודה חקלאית המשלבת בין ידע מתחום הכלכלה והאגרונומיה לבין עקרונות אקולוגיים. לאגרואקולוגיה יש גם צד סוציולוגי והוא המפגש בין אנשים מתחומים שונים ושיתופי פעולה, כגון אנשי חינוך הנכונים למוסר עבודה, קהילה המעוניינת ליצור לעצמה קואופרטיב מזון אורגני, אנשים המעוניינים ליצור לעצמם חלקת אדמה אותה יעבדו וזו תספק להם "מזון לנפש" על ידי הרוגע בחיבור לאדמה. התכנית מציבה את לימודי החקלאות בהקשר רלוונטי לחיי התלמידים ושואפת להקנות לתלמידים את היכולות לייצר, לחקור ולהיות במגע עם משאבי הטבע. בתכנית יש גם עבודה מעשית הקשורה להשבת מינים לטבע והגברת מודעות לשמירה על הסביבה וכן ביצוע עבודת חקר.
את פיתוח התכניות ליוותה הגב' אורה שרז, מדריכה מרכזת תכניות ייחודיות.

הפדגוגיה הדיגיטלית בחינוך הערבי -
הדרכה וליווי למדריכי מדעים בשלב היסודי
במסגרת שיתוף הפעולה בין המפקח על הוראת תחום מדע וטכנולוגיה בבתי-ספר יסודיים במגזר הערבי, ד"ר חמד טרביה, והפיקוח על הפדגוגיה הדיגיטלית בחינוך הערבי, מר אימן זועבי, התקיים ביום חמישי, 21/12/2017, מפגש לימודי עם מדריכי מדע וטכנולוגיה בשלב היסודי בחינוך הערבי. מטרת המפגש - בניית משימות מתוקשבות באמצעות מחולל "הכיתה האינטראקטיבית" אשר יפורסמו לבתי הספר במהלך שבוע המדעים המתוקשב שיתקיים בחודש מרץ. במהלך המפגש המדריכים פיתחו פעילויות ותכנים שונים.
"למידה חדשנית באמצעות משחק בעולם וירטואלי"
מהו סוד הקסם במשחקים וירטואליים? מה מרתק את התלמידים ולמה? האמנם ניתן לשלבם בהוראה?
כבכל שנה מתקיימת השתלמות לקהילת מובילי פדגוגיה דיגיטלית במזכירות הפדגוגית שמטרתה ללמוד על החידושים הקיימים בפדגוגיה דיגיטלית. השנה, עוסקת ההשתלמות בלמידה חדשנית באמצעות משחק Minecraft שתלמידים רבים מרותקים אליו.
יום למידה מרתק התקיים השבוע במטח ל- 40 מדריכים חדורי מוטיבציה הרצים קדימה ונשאבים לעולם הדיגיטלי החדשני. מטרת המפגש הייתה להתנסות בחוויית למידה אימרסיבית* באמצעות משחק, ליהנות ולהישאב פנימה לעולמות וירטואליים ולהתחבר לעולמם של התלמידים.
*אימרסיבי (immersive) - מושג המתייחס לטכנולוגיה דיגיטלית המערבת את כל החושים ויכולה להביא לשינוי מצב תודעתי.

יצאנו לדרך: "חשיבה מסדר גבוה ועמ"ר בבחינות הבגרות" - שלב א'
ביום שלישי השבוע, נר שביעי של חנוכה, התקיים במטח מפגש הפתיחה של ההשתלמות המיועדת למפמ"רים ולצוותיהם. זהו המחזור השלישי שעובר השתלמות במודל זה החל מתשע"ו. עד כה עברו למעלה מ 25 תחומי דעת את המהלך וחלקם כבר פיתחו והפעילו השתלמויות למדריכים ולמורים (שלב ב').
למפגש ההיכרות ולמידה משותפת הגיעו נציגים מכתריסר תחומי דעת מגוונים ומהמגזרים השונים: הממלכתי, הממלכתי דתי, הדרוזי והחרדי.
המפגש נפתח בהרצאת מבוא על חשיבה מסדר גבוה, מאפיינים של הוראה עתירת חשיבה וכיצד ניתן ללמד בדרך המפתחת חשיבה מאת ד"ר שרית ברזילי מהפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. כמו כן התעמקנו באסטרטגיה העוסקת במיזוג מידע ותרגול מעשי על הערכת מקורות מידע מרובים.
בחלק השני התקיימו סדנאות מעשיות שעסקו בהיכרות פעילה עם מגוון אסטרטגיות חשיבה מסדר גבוה והטמעתן בבחינות הבגרות, תוך שימוש בכלים טכנולוגיים עדכניים כמו יחידות ננו-למידה מקוונות ולוחות מקוונים שיתופיים.
זוהי יריית הפתיחה להשתלמות שמפותחת בשילוב בין מטח לבין החינוך לחשיבה באגף א' לפיתוח פדגוגי, ואשר תתבסס על עבודה שיתופית בתוך צוותי תחומי הדעת.
ימי חשיפה למורים משתלמי מיקרו קרדיטציה
ימי חשיפה מקוונים התקיימו השבוע למאות המורים החלוצים שנרשמו לקורסי המיקרוקרדיטציה בתחומי הדעת: אנגלית, מתמטיקה, שפה עברית ומדעים, בהם שמעו לראשונה על המודל החדשני
מיקרו קרדיטציה . זהו ערוץ למידה מקוון מותאם אישית למורה, הניתן במנות קטנות של 10 שעות ומתמקד בכשירויות הוראה. לקבלת קרדיט על המורה ללמוד את הכשירות, לתכנן פעילות לתלמידים בכיתה, ליישמה ולתעדה ולהגיש תוצר המוערך עי ידי עמיתי הקבוצה. היחידות מונגשות למורים בסביבת למידה מקוונת על פלטפורמה של אדקס.

"כפטריות אחר הגשם" - קורסים מקוונים שנפתחו לאחרונה השבוע
נפתחו 9 קורסים במיקרו קרדיטציה. 4 באנגלית, 2 במתמטיקה ו-3 בשפה עברית. בנוסף, נפתחו השבוע הקורסים במסלולי "איחוד מול ייחוד" בתחומי הדעת הבאים: למידה בדרך החקר במחשבת ישראל ממ"ד ובמוסיקה לעל יסודי בגרויות מתוקשבות: בביולוגיה למתקדמים ובעברית לערבים 2 קבוצות . במסלול PBL למידה מבוססת פרויקטים במוסיקה לעל יסודי. בדיבור בפני קהל בערבית שפה וספרות למגזר הדרוזי והצר'קסי וכן השתלמות דיסצפלינארית בעברית למגזר הערבי ליסודי
סרטוני למידה במיקרו קרדיטציה
הקורסים הקצרים במיקרו קרדיטציה כוללים שלב של למידה עצמית של הכשירות.
להכנת שלב זה, הקים צוות פיתוח אונליין של מטח אולפן חדשני לצילום 20 סימולציות בשידור חי. התסריטים נכתבו ע"י מפתחי הקורסים בתחומי הדעת בשיתוף צוות מקצועי של תסריטאים.
הסימולציות מלמדות ומדגימות כשירויות שכל מורה יכול ליישם עם תלמידיו, ומהוות את הבסיס לקורסים מקוונים חדשניים לפיתוח מקצועי במסלול מותאם אישית –
מיקרו קרדיטציה
בתמונה הצצה לאולפן הצילומים שהתקיים בשבוע שעבר במטח.
"כפטריות אחר הגשם" - קורסים מקוונים שנפתחו
150 קורסים מקוונים במגוון מסלולי למידה נמצאים בשלב ההפעלה.
בשבועיים האחרונים נפתחו
35 קורסים חדשים בתחומי הדעת הבאים:
אזרחות: למידה בדרך החקר ורכזי מקצוע
אנגלית : מטלת ביצוע
ביולוגיה: למידה מבוססת פרויקטים – PBL, רכזי מקצוע, דיבור בפני קהל ואוריינות חזותית
גיאוגרפיה אדם וסביבה: סיבר גיאוגרפי למתחילים ובגרויות מתוקשבות
היסטוריה ממלכתי: חשיבה מסדר גבוה ועמ"ר בבחינות הבגרות שלב ג', בגרויות מתוקשבות
חינוך גופני: למידה מבוססת פרויקטים – PBL
כימיה: בגרויות מתוקשבות, מטלת ביצוע
מדע וטכנולוגיה בחט"ב: למידה בדרך החקר למתחילים ולמתקדמים
מדעי החברה: שילוב ערכים ומניעת גזענות בתחומי הדעת
מחול: אורח חיים בריא
מחשבת ישראל ממלכתי: משבר אמונה בעת החדשה
מתמטיקה: מטלת ביצוע ורכזי מקצוע
ספרות מ"מ: שמחת הקריאה- ספרות בנעלי בית, למידה בדרך החקר
ספרות למגזר הערבי: למידה בדרך החקר
עברית וחינוך לשוני ליסודי: הוראת ספרות בבית הספר היסודי
עברית לערבים: תלקיט/ פורטפוליו, מטלת ביצוע ולמידה מבוססת פרויקטים - PBL, עברית לערבים
ערבית לערבים: דיבור בפני קהל, למידה בדרך החקר
ערבית במגזר הדרוזי והצ'רקסי: דיבור בפני קהל
פיזיקה: למידה בדרך החקר
תושב"ע ממ"ד: רכזי מקצוע
תנ"ך ממ"ד: רכזי מקצוע, למידה מבוססת פרויקטים-PBL
תרבות יהודית ישראלית: תכנית לימודים חדשה ג-ד
בנוסף במסגרת
השתלמויות מקוונות במודל "איחוד מול ייחוד" נמצאו 38 השתלמויות בתהליך הרצה במסלולים הבאים:
- למידה בדרך החקר, בתחומי הדעת: תנ"ך מ"מ, ספרות ממ"ד, מדע וטכנולוגיה
- ויקיפדיה, בתחומי הדעת: היסטוריה ממ"ד, עברית ליסודי, מדעי החברה
- למידה מבוססת פרויקטים, בתחומי הדעת: ספרות מ"מ
- בגרויות מתוקשבות, בתחומי הדעת: ביולוגיה
- חשיבה מסדר גבוה, בתחומי הדעת: ביולוגיה, מדעי החברה
- חשיבה מסדר גבוה, בתחומי הדעת: ביולוגיה , מדעי החברה
- רכזי מקצוע, בתחומי הדעת: היסטוריה מ"מ, כימיה
- מטלת ביצוע, בתחומי הדעת: "גיאוגרפיה אדם וסביבה", תיאטרון, מדעי החברה
- פדגוגיה בעידן החדש, בתחומי הדעת: ערבית ועולם האסלם למגזר היהודי (2 קב' א' +ב'), ספרות ממ"ד, היסטוריה מ"מ ליסודי, היסטוריה חט"ע, ביולוגיה, לימודי א"י וארכאולוגיה, חנ"ג (2 קב'), מדעי החברה, מדע וטכנולוגיה יסודי וחט"ע, אנגלית, ספרדית, מתמטיקה
- תלקיט, בתחומי הדעת: מוסיקה, אנגלית
- דיבור בציבור, בתחומי הדעת: עברית ליסודי, תרבות יהודית ישראלית, אזרחות, אנגלית
- ערכים ומניעת גזענות, בתחומי הדעת: ערבית לערבים
בקרוב ייפתחו גם הקורסים הנוספים חלקם בפיתוח ראשוני וחלקם בהפעלה חוזרת.
בהצלחה לכולם
למידת עמיתים למפתחי ההשתלמויות במודל "איחוד מול ייחוד"
השבוע, בשעות הערב התקיימו 2 מפגשי למידה סינכרוניים למפתחי השתלמויות במודל "איחוד מול ייחוד". בכל מפגש גם של מטח וגם של אלנט השתתפו כ- 40 מפתחים ממסלולים ומתחומי דעת שונים. הייתה זו חווית למידה מרגשת, מעצימה ומעוררת השראה.
רשמים ממפגש מפתחים שהתקיים השבוע במטח שעסק בנושא שילוב הווסטאפ בהוראה.

חדרי בריחה - מפגש מפתחים בפדגוגיה בעידן החדש ב'
מפגש עמיתים מרגש ומאתגר התקיים בשבוע שעבר למפתחי השתלמות בפדגוגיה בעידן החדש ב'.
הצגת תוצרים של חדרי בריחה מקוונים ומאתגרים פותחו בתחומי דעת רבים: ביולוגיה, כימיה, ספרדית, אנגלית, מתמטיקה ועוד. סיפורי עלילה מרתקים בנושאים שונים עם המון סימני שאלה, חידות, סרטונים ופיצוחים. יצאנו למסע למידה חווייתי, אקטיבי ומעורר השראה.
פיתוח מקצועי לדוברי ערבית
שמחים לבשר על פתיחת שתי השתלמויות בלמידה מרחוק במסגרת המודל "איחוד מול ייחוד", בנושא: פיתוח אוריינות דיגיטלית באמצעות "הכתה האינטראקטיבית" בשני תחומי דעת: חינוך לשוני ערבית, ומדע וטכנולוגיה. השתלמויות אלו נועדו לצייד את המורים בידע מקצועי לפיתוח יחידות הוראה מתוקשבות כתובות בשפה הערבית, הכוללות את מרכיבי האוריינות הדיגיטלית, החדשנות וקידום למידה משמעותית. עבודת הפיתוח מתבצעת בסביבת פיתוח חדשנית הנקראת "הכתה האינטראקטיבית" הכוללת מחולל לומדה וכלי פיתוח מתקדמים ואשר פותחה בשפה הערבית במיוחד עבור המגזרים דוברי ערבית.
החינוך הגופני
אירועי החינוך הגופני והספורט המרכזיים לבתי הספר במערכת החינוך בשנה"ל תשע"ח
מטרת העל של הפיקוח על החינוך הגופני היא לעצב, לפתח ולטפח אצל התלמיד/ה דפוסי פעילות והתנהגות גופנית וספורטיבית, במסגרת עבודת צוות, בגבול הפוטנציאל האישי שלו/ה, לשם הבטחת איכות חייו/ה, בריאותו/ה ואישיותו/ה.
אירועי החינוך הגופני של בתי-הספר הינם הזדמנות ליישום מטרה זו ברמות ההישג הספורטיביות הגבוהות ביותר, תוך תרומה לחברה בכלל ולאקלים הבית ספרי בפרט.
מספר התלמידים והתלמידות המשתתפים/ות בפעילות גופנית ובאירועים אלה גדל מדי שנה. צוותי ההוראה והאימון בבתי הספר משקיעים/ות מזמנם/ן וממרצם/ן על מנת לקדם את הרמה המקצועית של תלמידיהם ותלמידותיהן תוך הקפדה על כללי התנהגות ההולמים את מטרות החינוך.
במהלך שנה"ל תשע"ח נקיים מאות אירועי ספורט אזוריים, מחוזיים, ארציים ובינלאומיים. להן פרוט של אירועי הספורט הארציים המרכזיים לבתי הספר במערכת החינוך המתוכננים להתקיים בשנה"ל תשע"ח.
1, 29-30/11/2017, "חצאי גמר" כדורסל י'-י"ב תלמידים/ות, רעננה
2, 7/12/2017, הגמר הארצי בקטרגל י-י"ב תלמידים/ות, ראשון לציון
3, 13/12/2017, גמר אליפות התיכוניים בכדורסל י'-י"ב תלמידים/ות, תל אביב
4, 16/1/2018, הגמר הארצי במרוצי שדה ז'-ח', ט', י'-י"ב תלמידים/ות, עמק המעיינות
5, 13/2/2018, הגמר הארצי בכושר גופני י"א-י"ב תלמידים/ות, רמת גן
6, 22/2/2018, גמר ארצי כדוריד י'-י"ב תלמידים/ות, חולון
7, 8/3/2018, גמר אליפות התיכוניים בכדורעף י'-י"ב תלמידים/ות, כפר סבא
8, 13-21/3/2018, אליפות בינלאומית בקטרגל, ראשון לציון
9, 29-30/5/2018, אליפות ארצית בכדורעף חופים ז'-ח', ט', י-י"ב תלמידים/ות, מ.א. חוף הכרמל
נשמח מאוד לראותכם בין אורחינו באירועים אלו.