
310,360 תלמידים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ג במחוז תל אביב, מתוכם 63,969 בגני הילדים, 134,713 בבתי הספר היסודיים ו- 102,893 בחינוך העל יסודי. בסה"כ יפתחו 3,250 מוסדות חינוך ובהם למעלה מ- 30 אלף עובדי הוראה. ברכות גם ל -75 מנהלים ומנהלות חדשים שמצטרפים למשפחת מחוז תל אביב.
בדברי ברכתה לעובדי ההוראה עם פתיחה השנה אמרה חיה שיטאי מנהלת מחוז תל אביב בין היתר: "אני מבקשת להביע את הערכי לעבודתכם, למחויבותכם וליצירתיות שגילתם. אני מצדיעה לכם על העבודה המשמעותית שהנכם מבצעים במיוחד בעת הזו. אנו נמשיך לסייע לכם למלא את משימתכם לחנך, לחדש, ליזום ולהיות מובילי דרך בחינוך."
לדברי חיה שיטאי מנהלת מחוז תל אביב, נושא החדשנות והיזמות ימשיך גם השנה להיות היעד המרכזי. עשרות יוזמות שפותחו על ידי מורים ומנהלים יורחבו לבתי ספר נוספים וינתן דגש על פיתוח מודלים מיוחדים של למידה, ניהול כתה והוראה המעודדים חקר והתנסות. עוד אמרה שיטאי כי לצד ההשקעה בקידום הישגים ועידוד מצוינות, יפעלו בתי הספר לצמצום פערים וקידום אוכלוסיות מוחלשות תוך מתן דגש לרווחתו הנפשית של התלמיד שנפגעה בעקבות שנות הקורונה.
בנוסף, בתי הספר במחוז ימשיכו השנה להשקיע ביצירת שילוב והכלה מיטביים במטרה להגביר את המודעות לקבלת השונה. כך למשל, בשנת הלימודים הבאה תורחב התוכנית "דמויות מעוררות השראה" שפותחה בבית הספר אביב בתל אביב, המאפשרת לתלמידים היכרות בלתי אמצעית עם דמויות שהפכו את מוגבלותם למקור הכוח והעוצמה שלהם.
עוד חשפה שיטאי כי לצד המאמצים הגדולים שנעשים לאיתור עובדי הוראה, מתגבשת גם קהילה נבחרת של מחנכים ומחנכות שתקדם ותפרוץ דרך בתפקיד המחנכת במחוז תל אביב.
תוכניות נוספות לשנת תשפ"ג
.המשך פעילות משותפת עם נציגי ועדי הורים. בשנה החולפת התקיימו 3 קבוצות עבודה שבהם השתתפו נציגי מנהלים, נציגים מהרשויות ומהמחוז ונציגי הורים. הקבוצות עסקו בתקשורת מכבדת, חוסן וחדשנות טכנלוגית. בשנת הלימודים תשפ"ג הפעילות תתרחב
· הטמעת הרפורמה במקצועות המח"ר ויישום הגמישות הניהולית (גפ"ן)
· הרחבת קהילת בתי הספר מקדמי לימודי מגדר. כיום חברים בקהילה כ- 40 בתי ספר
· הרחבת תוכנית "קט"ר (קבוצת טיפוח רעיונות) חובק עולם". למעלה מ- 100 בתי ספר מהמחוז והעולם הצטרפו לקהילה המחוזית החדשה המיועדת לאנשי חינוך במטרה לייצר קשרים בין עובדי הוראה מארצות שונות בעולם באמצעות שיח סביב סוגיות ואתגרים מעולמם המקצועי המשותף. כאמור, אנו פועלים להרחיב את שיתוף הפעולה גם בין תלמידים מהמחוז לתלמידים מהעולם בשנת תשפ"ג.
העמקת הפעילות שמתקיימת במנהל חברה ונוער. בנושאי מנהיגות, חיים משותפים, קשר לתפוצות, הכנה לגיוס משמעותי ועוד. יצוין כי בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית מאוד במספר התלמידים הזכאים לתעודת בגרות חברתית בהצטיינות. אם בשנת תשע"ט המספר עמד על 47% זכאים בהצטיינות, הרי שבתשפ"א עלה הנתון ל- 60.5%