בקשה לדיון בוועדת זכאות ואיפיון חריגה לשנת הלימודים
לפרטים נוספים
עידכון הנחיות 2020
רפורמת החינוך המיוחד שבסיסה תיקון 11 לחוק החינוך המיוחד (1988) יוצאת לדרך במחוז תל אביב. עיקרי המתווה החדש:
▪ ועדות ההשמה יוחלפו בוועדות זכאות ואפיון .
▪ בראש ועדת הזכאות יעמוד נציג של מחוז תל אביב במשרד החינוך
▪ בדיקת הזכאות תהיה בהתאם לרמת התפקוד, ולא רק בהתאם לסוג הלקות.
▪ הורה יבחר את סוג המסגרת בו ילמד הילד.
מדובר בבשורה עבור ההורים והתלמידים, שמכילה את המלצות דוח דורנר על כל החינוך המיוחד: חינוך איכותי יותר, קרוב יותר לבית, עם מקסימום אפשרויות בחירה ומקסימום שירותים. במחוז תל אביב מונו עד כה 30 אנשי חינוך שישמשו כיו"ר ועדות הזכאות והאפיון ויהיו אחראים על מתן הזכאות החדשה. השבוע התכנסו כל מפקחי מחוז תל אביב ביחד עם הגורמים הקשורים להנעת הרפורמה במערכת החינוך כדי לדון על היבטים שונים ביישום התיקון לחוק החינוך המיוחד, ההכלה וההשתלבות.
להצלחת הרפורמה, ימשיך משרד החינוך להרחיב את המענים בתוך החינוך הרגיל לטובת תלמידים עם צרכים מיוחדים. לאור זאת, יקצה המשרד שורה של תקציבים שיכללו סל תקציב שקלי גמיש למנהל, מרחבי הכלה, רכזי השתלבות, שעות הכלה, תכניות פיתוח מקצועי בפסגות בנושא הכלה והשתלבות, מדריכי הכלה והשתלבות, ימי הדרכה בהכלה ובהשתלבות ותומכי הוראה.
הרחבת המענים נועדה להבטיח שתלמיד עם צרכים מיוחדים ששולב בחינוך הרגיל יוכל לקבל סל מגוון של מענים טיפוליים, ובכך להעניק לו הזדמנות אמתית להשתלב. בהתאם לזאת, מנהלי מוסדות החינוך יקבלו משאב גמיש, עמו יוכלו לרכוש שעות טיפול, לשלב שירותי פסיכולוג, לקיים סדנאות והרצאות לצוותי החינוך ,להעניק להורים הדרכות ולקדם פעילות שמעמיקה את ההכלה והשילוב. התקציבים הללו יאפשרו למנהלים ליזום ולתת מענה מותאם אישית לתלמידיהם, ובכלל זה: לפתח סביבות למידה חדשניות, ולרכוש ציוד, להעניק מענה אישי לתלמידים מתקשים (הכלה), לפתח יוזמות חינוכיות ולתת תגבורים לימודיים.