50 יום לאחר יום הכיפורים נוהגים יהודים יוצאי אתיופיה לחגוג את חג הסיגד. השנה חל החג בכ"ט בחשוון תשפ"ב (4/11/2021).
החג מסמל את חידוש הברית של יהודי אתיופיה עם עמם ועם תורתם. משמעות השם "סיגד" הוא, סגידה והשתחוות ככתוב –"ויברך עזרא את ה' האלוהים ויענו כל העם אמן אמן במול ידיהם, ויקודו וישתחוו לה' אפיים ארצה" (נחמיה, ח', ה'-ו').
"חוק חג הסיגד" התקבל בכנסת ביום כ"ז בסיוון (30 ביוני 2008). במסגרת החוק מוסדות החינוך מציינים חג זה בפעילות לימודית ערכית וחברתית. ציון החג במערכת החינוך נועד לחזק את הקשר של בני הקהילה למורשתם, לאפשר מקום של כבוד לנכסים התרבותיים שהעולים מביאים עימם, להוציא מהשורש דעות קדומות ולהביא להערכה הדדית ולסובלנות כלפי קהילת יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית.
חג הסיגד במערכת החינוך
במערכת החינוך לומדים נכון להיום 39,097 תלמידים שהוריהם נולדו מאתיופיה (גיל 3 עד יב') מספר התלמידים שעלו מאתיופיה מגיל גן ועד יב' הוא 5,182 .
בבתי הספר ובגנים תתקיימנה פעילויות שנועדו לחשוף את תלמידי מערכת החינוך להכרות עם מורשתה הענפה של יהדות אתיופיה בדרך חווייתית ומרגשת. במסגרת הפעילויות התלמידים ייחשפו לסיפורי הגבורה ומסירות הנפש של יוצאי הקהילה ותרומתם למדינת ישראל.
- חג הסיגד בגן - מסע להר הסיגד - היבטים תרבותיים במשחק מסלול בו משפחה יוצאת אתיופיה בדרכה לחגוג את חג הסיגד. הגננת יושבת עם הילדים, מנהלת איתם שיחה ב"גובה העיניים".
- הסיגד, יום כיפור ושבועות הכרת ערכי החג, והשוואה בין חג הסיגד ליום כיפור ולשבועות.
- התגעגעתי לירושלים - למידה בנושא מורשת יהדות אתיופיה, מעגל השנה במסורת האתיופית, אישים ומנהגים משפיעים בעדה האתיופית ועוד...
- עבר והווה , שימור והתחדשות - פעילות להת חג הסיגד, מנהגיו ומשמעותו לימינו אנוכרו.
- מנהיגות- מנהיגי הציונות של יהדות אתיופיה - פעילות סביב כתבה עיתונאית בנושא מנהיגים מבשרי הציונות של יהדות אתיופיה. בוחרים מנהיג ומעמיקים הלימוד אודותיו.
- חידוש הברית לכמיהה לציון - דף הלימוד משותף מיועד למבוגרים ונוער.
- צלילים מאתיופיה - פעילות העוסקת במוזיקה שניגנו באתיופיה ובמוזיקאים שמנגנים היום מוסיקה אתיופית.
ניתן לראות את החומרים בפורטל עובדי הוראה