מערכת החינוך מציינת את היום הבינלאומי למען זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות ומצטרפת למיזם לילה סגול במסגרתו יוארו לראשונה, בתאריך 1.12.22, חמשת בניני המטה המרכזיים של המשרד באור סגול: בירושלים (לב רם, מחניים, הבניין האיטלקי, בניין חמ"ד) ובתל אביב (בניין אדגר 360).
בנוסף, לציון היום יעבירו מאות צוותים חינוכיים מכל רחבי הארץ ומכל שכבות החינוך, מערכי שיעורי ייעודיים הכוללים מגוון רחב של פעילויות חינוך חווייתיות, הצעות לקיום שולחנות עגולים, סדנאות ומרחבי שיח בשיתוף קהילת המוסד החינוכי: תלמידים, צוות חינוכי, הורים וקהילה במטרה לקידום המודעות לשילובם של אנשים עם מוגבלות בחברה ובקהילה.
המהלך משקף את המחויבות העמוקה של המשרד להכלתם ולהשתלבותם של מגוון הלומדים במסגרות החינוכיות השונות. מחויבות זו כרוכה בתפיסת עומק תודעתית ובהשקפה שלפיה כל תלמיד זכאי ללמוד בקרב קהילתו הקרובה ולחוות בה חיים משותפים לאורך כל שעות היום, במוסדות החינוך, בשעות הפנאי ובמבחר המסגרות שמחוץ למוסדות החינוך.
רקע: לילה סגול הוא מיזם, שמובילים מפעל הפיס, מרכז השלטון המקומי, מרכז השלטון האזורי ואתר "שווים" המתקיים בסמוך ליום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלות ובמסגרתו מוארים מאות מבני ציבור: בנייני ממשלה, רשויות מקומיות, מוסדות ציבור, חברות וארגונים בצבע הסגול, שהוא הצבע המזוהה עם אנשים עם מוגבלות בעולם.
שרת החינוך ד״ר יפעת שאשא ביטון:
"החינוך לערכים של הכלה וקבלה של כל אדם באשר הוא אדם הוא מהמשימות החשובות של מערכת החינוך.
יום המודעות הבין לאומי לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות הוא הזדמנות מצוינת נוספת להאיר ולהזכיר את המחוייבות של כל אחת ואחד מאיתנו לקבל את האחר.
מערכת החינוך פועלת בקרב כלל התלמידים להנגשה וקבלה, ערכים שחשובים ליצירת מציאות טובה יותר, לא רק לאנשים עם מוגבלויות, אלא לכולנו."
מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר:
"יום המודעות הבינלאומי לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות היא הזדמנות חשובה ונוספת למערכת החינוך לפעול לקידום מציאות שתתמוך בשילובם המלא והמיטבי של אנשים עם מוגבלות בחברה ובקהילה.
לציון היום, צוותים חינוכיים מכל רחבי הארץ יעבירו מגוון רחב של שיעורים ייעודיים בנושא ויקיימו, בשיתוף קהילת המוסד החינוכי, פעילויות חווייתיות, הרצאות, שולחנות עגולים, סדנאות ומרחבי שיח משותפים.
מחויבותנו העמוקה לנושא זה, ולהכלה של כל התלמידים במערכת החינוך והשתלבותם בה, כרוכה בתפיסת עומק תודעתית כי מימוש זכויותיהם של כלל התלמידים להשתתפות שוויונית, להתקדמות ולהתפתחות לימודית, רגשית וחברתית, מעניקה ערך מוסף ומקדמת את הכיתה והקהילה כולה."