15.3.2015
התכנית "ללמידה משמעותית" מטמיעה שיח חינוכי חדש במערכת החינוך. עם הכרזתה, המשרד פעל לקדם דיאלוג משותף עם המנהלים ועובדי ההוראה, אשר בא לידי ביטוי בסדרת כנסים ומפגשים.
הכנסים אפשרו להנהלת המשרד התבוננות על הדרך ועל המלאכה הרבה אשר נעשתה לאורך הטמעת התכנית, ובכלל זה על התהליכים הפדגוגיים ותוצרי הלמידה המרשימים והמיוחדים. משרד החינוך התרשם לטובה מהמחויבות העמוקה של הצוותים החינוכיים ומעשייתם לקידום תהליכי למידה, הוראה והערכה.
יחד עם זאת, המפגשים אפשרו להנהלת המשרד לקבל משוב מקצועי, לשם זיהוי הקשיים ומתן מענה ראוי לצרכים העולים מן השטח. בהתאם לזאת, מינה המשרד צוותי עבודה פנימיים, אשר עסקו בהפקת לקחים ובדיוק הנהלים. לצד ההמלצות הרבות אשר עלו מצד המנהלים ועובדי ההוראה, בלט הרצון לקדם למידה רוויית משמעות והרחבת אופקים, שמשמעה למידה והערכה גם במקצוע מורחב שלישי כחלק ממצוינות.
משרד החינוך בחן את הסוגיה לעומקה והחליט להיענות לצורך זה. בתוך כך, החל משנת הלימודים הבאה (תשע"ו) המשרד יאפשר לכלל התלמידים למידה והערכה חיצונית בהיקף של 5 יח"ל גם במקצוע מורחב שלישי, בנוסף למתמטיקה ואנגלית.
למידה והבחנות במקצוע מורחב שלישי תעניק לתלמידים אפשרות להרחבה בתחומי דעת ליבתיים, כגון: שפת אם, מדעים, אומנות, מדעי הרוח ועוד. החלטה זו תחול גם על תלמידי כיתה י' תשע"ה.
המנכ"לית מיכל כהן: "כחלק מתהליך הלמידה המשמעותית המשרד מעודד מצוינות והגשמה עצמית של תלמידים. במסגרת השיח ותהליכי הלמידה המשותפים עם המנהלים החלטנו לאפשר בחירה של מקצוע שלישי מורחב, ובכך לסייע לתלמידים לממש את יכולותיהם וכישוריהם בתחומי הדעת השונים. אנו רואים בצוותים החינוכיים הפועלים בשטח שותפים מלאים לעשייה ויחד נבטיח חינוך ראוי ואיכותי לילדי ישראל".
מכתב המנכ"לית למוסדות החינוך