פרטי מסלול (באדיבות של"ח מחוז ת"א, מינהל חברה ונוער)
חבל ארץ: מישור החוף
אורך המסלול: 3.5 ק"מ
נקודת התחלה: חוף ירושלים, תל אביב
נקודת סיום: מגדל שלום
עונה מומלצת: כל עונות השנה
מגבלות: שבילים צרים בבית הקברות שברחוב טרומפלדור.
דגשי בטיחות: א. יש להקפיד על חציית כבישים במעברי חצייה. ב. במהלך הניווט הקבוצתי, יש להקפיד לרשום את מספרי הטלפון של ראשי החוליות ולוודא שיש ברשותם את מספר הטלפון של המדריך. ג. יש לקבוע נקודות ליצירת קשר לאורך מסלול הניווט וכן נקודות שבהן עומד איש צוות לוודא מעבר הקבוצות. ד. יש לנוע כקבוצות בלבד, חל איסור מוחלט על התפצלות קבוצה. ה. יש לשמור על ציוד אישי בזמן החופשי בשוק הכרמל.
דרגת קושי: קלה
נגישות: בר נגישות (פרט לשבילים בבית הקברות טרומפלדור)
ציוד נדרש: פלאפונים וכלי כתיבה
אתרים בתשלום: אין
הרעיון המרכזי
המטיילים ינווטו בתל אביב, העיר העברית הראשונה, יתוודעו להתפתחותה ולתהליך ההתפתחות שעבר מישור החוף כולו במאה השנים האחרונות. כן יציינו את אחד מהישגי המדינה הקשורים בעיר.
המסלול
תל אביב – מבית האופרה למגדל שלום.
הישגי מדינת ישראל הניכרים במסלול
- שמירה על הטבע – הדגל הכחול בחוף ירושלים, טיפוח חופי ישראל כחלק מתכנית בינלאומית למצוינות סביבתית בחופים ובמרינות.
- שלטון וחקיקה – כנסת, מגדל האופרה.
- תרבות – מוזיקה ישראלית, בית ביאליק.
- קבלת האחר – מצעד הגאווה, גן מאיר.
- שמירה על המורשת – העיר הלבנה, נחלת בנימין.
- הקמת המדינה – הכרזת המדינה, היכל העצמאות, רוטשילד 16.
תיאור המסלול
תחילת הסיור בחוף ירושלים (1), שם נצפה אל יפו, המסמלת את היישוב הישן ואת היציאה מהחומות באזור מישור החוף. נחצה את רחוב רציף הרברט סמואל לכיוון מזרח, אל מגדל האופרה (2) – בעבר התקיימה כאן הישיבה הראשונה של הכנסת. משם נמשיך ברחוב הירקון לכיוון צפון, למלון מטרופוליטן, שמולו עמד פעם מלון הירקון (3). משם נמשיך לכיוון מזרח ברחוב טרומפלדור, לבית קברות תל אביב (4) – הנחשב לפנתאון של העיר ושבו קבורים רבים ממייסדי תל אביב, סופרים ואנשי רוח. נמשיך דרומה ברחוב פינסקר וברחוב אידלסון אל בית ביאליק ואל בית העירייה הראשון של תל אביב (5), שכיום משמש מרכז תרבות תל אביבי ונקרא "בית העיר תל אביב-יפו". נחצה את גן מאיר (6) ע"ש מאיר דיזנגוף, ראש העיר הראשון של תל אביב. נמשיך לכיוון דרום-מערב ברחוב המלך ג'ורג' עד לסמטה אלמונית שבה פסל אריה (7). נחזור אל רחוב קינג ג'ורג ונמשיך בכיוון דרום-מערב עד לכניסה לשוק הכרמל. בנקודה זאת מצטלבים שישה רחובות, לכן היא נקראת כיכר מגן דוד (8). לאחר הפוגה קצרה בשוק, נמשיך דרומה ברחוב נחלת בנימין לרחוב רוטשילד – לאנדרטת המייסדים ולהיכל העצמאות (9), המקום שבו הכריז דוד בן גוריון על הקמת מדינת ישראל. נתקדם צפונה ברחוב הרצל למגדל שלום (10), שם נסיים את הסיור.
עוד בנושא...
מפת המסלול
כרטיסיית הדרכה