במוזיאון ארץ ישראל, הוצגה השבוע תערוכת ענק ובה יצירותיהם של מאות תלמידים מכ- 70 בתי ספר ברחבי מחוז תל אביב המסכמת את פעילותם לאורך כל שנת הלימודים, במסגרת ציון 70 שנה למדינת ישראל. בתערוכה ביוזמתן של שרה קוך מתרבות ישראל שבמחוז ומיכל כהן מהאמנויות, הוצגו יצירות אמנות רבות ובהן צילומים, ציורים, פיסול בחומרים שונים ומיצגים הקשורים כולם במדינת ישראל בעבר ובהווה.
בית החינוך פאול קור בפתח תקוה למשל בחר את הדימוי "כובע טמבל" כמקדם למידת חקר לנושא השנתי. הפרויקט החל בפניה אישית של האמן מודי אליאס והגלריסט שקי קוק. מודי גיבס כ- 100 כובעי טמבל, וביקש לבחון את יחודו של הכובע בתרבות הישראלית דרך עיניהם של הצוות החינוכי ותלמידי בית החינוך. לדברי אסנת סחייק המנהלת: "בבית הספר ראו זאת כהזדמנות מרתקת ללמידה וחקירה כיצד "כובע הטמבל" מקשר אותנו לתחנות בתרבות הישראלית. "
בית הספר הוברמן בפתח תקוה בהדרכת המורה לאמנות מיה לנדאו, הציגו מיזם מרהיב של 7 צברים המפוסלים בעיסת נייר תוך התמקדות בשימוש בחומרים ממוחזרים. הצבר שהוא סמל ארצישראלי מוכר ואהוב, נבחר על מנת לתת המחשבה וויזואלית לישראליות. 7 צברים נבחרו כדי לסמל את שבעת העשורים לקיומה של מידת ישראל כשכל צבר מייצג מאפיין או סמל של המדינה: חקלאות, דמות הצבר הישראלי, טכנולוגיה ומדע, רב תרבותיות, ירושלים של זהב והקיץ הארצישראלי.
עוד הציגו תלמידי פתח תקוה את המשחק הייחודי בסביבת minecraft, (עולם וירטואלי המאפשר לשחקנים לבנות באופן חופשי בתוך עולם הבנוי מקוביות המעוצבות בגרפיקה תלת מימד). במשחק השתתפו 300 תלמידים ו- 31 מורים מובילים מ- 12 בתי ספר בעיר. מטרת המשחק הייתה להדגיש את החיבורים בין המדינה לעיר פתח תקוה בראי עבר הווה ועתיד.
תלמידי בית הספר אושיסקין ברמת השרון העלו מיזם בשם "שי שבעים", במסגרת אירועי שבעים שנה למדינה הוקדשו שבעה ימי שישי לעיסוק בהיבטים שונים הקשורים למדינה. המיזם "שי שבעים", נולד מהחיבור בין המילים שישי ושביעים. הנושאים נבחרו בקפידה במליאת חדר המורים ונבנו על ידי כלל המורים. הפעילות נלמדה במרחבים השונים של בית הספר: בכיתות, באולם תיאטרון, בחצרות ועוד. לצורך הפרויקט התלמידים הגיעו לעיתים מחופשים בהתאם לפעילות.
בית הספר סביונים באור יהודה הציג יצירה אמנותית מרשימה ובה דמותו של דוד בן גוריון ממחזור פסולת אלקטרונית תוך בניית יצירה אמנותית חדשה בשיטת ההנדסה ההפוכה.
4 דוגמאות בלבד מתוך עשרות רבות של יצירות.